A magyarok nem jutottak be a döntőbe, mert a csapat tagjai harcoltak

Furcsa okból a magyar csapat nem állt ki a világbajnokság három csapatából álló 50 méteres verseny döntőjében:

a csapat tagjai veszekedtek egymással.

ESPN jelentés szerint Péni István és Pekler Zalán bejelentették, hogy nem hajlandók felállni Sidi Péter mert utolsó puskáját szabálytalannak tekintették. A világ- és Európa-bajnok fegyvere végén volt egy kétlábú a puska alátámasztására, de érdekes dolog az, hogy Sidi nem rendeltetésszerűen használja, de ellensúlyként a megtámasztására használt lábak rögzítettek, nem tudnak lehajtható legyen. Az elsőt tiltják a rendeletek, a másodikat viszont nem, így Sidi Péter puskája elvileg szabályos lenne.

A kvalifikáció után Péni István is jelezte csapattársának, hogy a döntőben ne használja a kétlábúat, és amikor meglátták, hogy még mindig a puskán van, úgy döntöttek, hogy nem állnak. Egy 70 éves ellenőr azt mondta, még soha nem látott hasonlót a karrierje során, hogy egy csapat így hátralépett volna a döntőtől. Sidi azzal érvelt, hogy a Pénisz érvelése olyan volt, mintha Lewis Hamilton száraz körülmények között is esőgumikat kénytelen volna használni.

Péni és Sidi kapcsolata régóta felborult, az első megtartotta az országos bajnokságot is, ezt követően az emberek megosztották a Facebookon.

A magyar csapat helyett az Egyesült Államok vesz részt a világbajnokság döntőjében, India pedig a másik résztvevő.