A magyarok klasszikusa búcsút mondhat az európai ezüsttel vívott küzdelemnek

Kiss Balázs Ezüstérmet nyert a 97 kg-os kötőeszközök kategóriájában vasárnap a varsói birkózó Európa-bajnokság zárónapján – írta az MTI.

A BVSC 38 éves osztálya, aki valószínűleg karrierje utolsó világversenyén lépett matracra, keményen küzdött az azerbajdzsánok ellen szombaton. Zamir Magomedovot 4-0-ra legyőzte, majd Fehéroroszország következett Mikalaj Sztadubot érték 3-1.

A vasárnapi döntőben a lehető legkeményebb ellenfél, az orosz várt rá Musza Jevlojev egyelőre a kategória legjobbja a világon, a legutóbbi két világbajnokságot meggyőző fölénnyel nyerte, és ezen a tornán is lenyűgözően menetelt.

A döntőben Kiss Balázs nagyon bátran kezdett, és csaknem fél perc elteltével kihasználta, mivel az orosznak csak az utolsó percben sikerült letérnie magyar neve válla dobásától, amelyet Kiss nem sokkal később újra megpróbált, de aztán Jevlojev többet figyelt majd néhány másodperccel később rendkívüli erővel lökte le ellenfelét a matracról (0-1).

Kevesebb, mint másfél perc telt el, amikor Kiss Balázst egy középen vezetett finom megmozdulás miatt kiállították (0-2), de a labda mellé ment. háromszor (0–8), így technikai tollal megnyerte az Európa-bajnokságot. -t.

A gyors vereség ellenére a 2009-es világbajnok Kiss Balázsnak nincs oka kétségbeesni, hiszen karrierje legjobb teljesítményét produkálta karrierje Európa-bajnokságán, miután háromszor háromszor végzett (2007, 2017, 2018), és ez volt a nyolcadik dobogó gyártása világversenyen.

A magyar csapat négy éremmel zárta az Európa-bajnokságot. Pont mielőtt Lőrincz Tamás szombaton aranyérmet nyert a 77 kg-os kötéscsoportban pénteken Sastin Marianna 62 kg-on második lett, míg vasárnap Fritsch Róbert bronzot nyert a 72 kg-os versenyben.