A magyar válogatott kézilabdázó 229 alkalommal vonul vissza

Ilyés Ferenc, a Grundfos Tatabánya 39 éves védekezési szakembere a Veszprém KKFT elleni bajnoki győztes mérkőzésen szerdán megsérült a térdén, így már nem játszhat az idény hajrájában. A válogatott kézilabdázó szombaton 229 alkalommal jelentette be visszavonulását.

Nem lehetek boldogtalan, mert húsz nagyon szép évet töltöttem a pályán. Bár sérülésem nem súlyos, de a sors kissé hamarabb elbúcsúzott, mint terveztem. Köszönöm mindenkinek ezt a csodálatos két évtizedet

– jelentette ki az Erdélyben és Székelyudvarhelyen született kézilabdázó az MTI-nek.

Ezt 2000-ben igazolták hazájában szülővárosából. Két periódusban a Pick Szeged és a Veszprém csapatát is megerősítette Makón és a német TBV Lemgo, valamint a lengyel Wisla Plock felhasználásával. 2016 óta szerepel Tatabányán.

Háromszor nyert bajnokságot, kétszer Magyar Kupát és EHF-kupát, egyszer pedig KEK-t. A 2004-es athéni és londoni olimpiai játékokon szintén negyedik volt 2012-ben, a 2009-es világbajnokságon elért ötödik hely pedig a legjobb eredménye. 229 szereplésével Magyarország örökranglistáján a hetedik és a negyedik helyet foglalja el a mezőnyjátékosok között.

2018 óta nőttünk a Magyar Kézilabda Szövetségben a magyar határon átnyúló kézilabdáért felelős elnök képviselőjeként, és tavaly óta összefogva támogattuk a határon túli magyar fiatalok kézilabdáját! az alapítvány igazgatóságának elnöke.

A tatabányai klub a közösségi oldalon jelentette be, hogy az utolsó magyarországi mérkőzésen nem búcsúzik Ilyéstől, mert a járványos helyzet miatt ezt a sikeréhez méltó módon nem tudta megtenni ekkor, így ő később búcsúznék. Hozzátették, hogy az új szerepben a lövő a jövőben a klubnál marad, és továbbra is segíti a csapat munkáját, és tiszteletére a 18-as számú trikót visszavonják.