A magyar válogatott a végén nulla ponttal zárta az U21-es Európa-bajnokságot

Magyarország 6-1-re kikapott Hollandiától az U21-es magyar-szlovén Európa-bajnokságon, csoportjában utoljára zéró ponttal és 2-11-es gólkülönbséggel végzett.

A székesfehérvári mérkőzés elején két lehetőség volt a gólszerzésre a magyar csapat ellen, Ír kétszer ugrott ki kiváló ütemben, de előbb a holland kapus védett, majd Schuurs gyönyörű mozdulattal felszerelve a tizenhatoson belül. Azóta Hollandia átvette az irányítást (amelynek elején az Ajax, a Lipcse és a PSG játékosai voltak, hogy csak néhány példát említsek), a labda csak néhány pillanatra volt. Gera Zoltán csapatával. fingás tettei miatt a 42. percben jöttem ki, de akkor De Wit átvette a vezetést. A hollandok átlagos életkora 21,6 év, a magyaroké 20,7 év volt.

CSATLAKOZÁS

U21-es Európa-bajnokság: német férfiak magyar fiúkkal játszottak

A címben szereplő állítás megalázónak tűnhet, de nem ez a célja. Tisztán objektív ténymegállapítás a magyar – német U21 (0–3) szerda esti európai megnyitójával kapcsolatban. Itt vannak a kijelentés mögött meghúzódó okok.

A második félidő elején Hollandiának sikerült elütnie egy tizenegyest, ami Boadu eladta, majd egy szép támadás végén Gakpo háromra növelte a különbséget. Bíró aztán büntetést vívott, Bolle gólra passzolt, de gyenge vigasz volt, Hollandia még háromszor betalált és 6-1-re megnyerte a mérkőzést.

Míg a magyar válogatott nulla pontot szerzett, a csoport másik három tagja 5-5 ponttal zárt (Németország-Románia 0-0 lett egyszerre), végül a holland és a német csapat lépett előre közvetlen kiküszöbölésére, amelyre május végén, június elején kerül sor.

A mérkőzés egyetlen magyar gólja:

A fiatal kerettel rendelkező és a bajnokság előtt néhány kulcsjátékost elvesztő Magyarország a nyitó fordulóban 3–0-s vereséget szenvedett Németország ellen, majd a legfontosabb csoportmérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett Románia ellen – az UEFA-i román meccs után. , mert véleményük szerint a magyar részről több rasszista megnyilvánulás volt.

A magyar válogatott utoljára 1996-ban jelent meg az U21-es Európa-bajnokságon. A 2019 nyarán nevezett Gera Zoltánnal az U21-es válogatott tíz meccsén egyszer nyert, kétszer döntetlent játszott, a többi mérkőzést elvesztette.

U21-es Európa-bajnokság, 3. forduló, A csoport

Hollandia – Magyarország 6–1 (1–0)

Hollandia: Scherpen – Tézisek (Zeefuik szünetben), Schuurs, Botman, Bakker (Malacia szünetben) – Gakpo (Dilrosun 82.), Harroui, Kadioglu (Ekkelenkamp 82.) – Kluivert (Brobbey szünetben), Boadu, de Wit

Magyarország: Bese B. – Bolla, Varju, Mocsi, Huszti (Deutsch L. 52.) – Kata, Hinora (Csonka 52.) – Skribek (Szendrei 52.), Mezei (Palincsár 90.), Bukta – Bárány (Bíró B. 63) .)

markerek: Wit (42), Boadu (47-11), Gakpo (58, 70), Botman (87), Brobbey (89) és Bolla (65-11)

sárga kártya: Boadu (35), Botman (64) és Huszti (48), Miel (61)