A magyar mezek világbajnok kapusa ismét mindenkit elbűvölt

A Szolnok megnyerte a férfi Európa vízilabda Euro 2020-21-et, miután a szombati utolsó visszavágón megnyerte az öt méteres kupát a KSH ellen.

Az MTI jelentése szerint a KSH az első percekben sok időt töltött riválisa előtt, de nem tudott mit kezdeni az előnyökkel, de Szolnok Konarik bomba is kovács gyorsan eladott fórumával elsétált. A főváros lakói azonban a negyedév vége előtt Erdélyi és Burian megfelelt az eredményeiknek (2-2).

A második negyed szintén Szolnok góljával kezdődött, de Erdély egyenlített az akcióból. Filipovic Salamon gyorsan reagált az ütésére, majd a fenntarthatatlan erdélyit először a KSH vezette. Nem sokkal a szünet előtt Konarik egyenlített, három góllal hátrányba került a CSO (5-5).

A csapat győztese Szolnoki Dózsa, középen Nagy Viktor kapussal (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Majdnem három percet kellett várnia az első gólra a harmadik negyedben Sziládi utat talált a kapuba, de Filipovic akkor magabiztosan egyenlített Schmölcz ő maga találta meg a minimális utat a hálóig Levi kéz és kapu között. A Szolnoknak két emberi előnye is volt, amelyek gyakorlatilag biztosíthatták volna a kupa sorsát. A negyedév vége előtt szellemidézés ismét egyenlített (7-7).

A záró felvonás elején Harmadik ötöt harcolt a civil szervezetekért, amelyeket Erdély eladott, de a másik csapat legjobbja, a Konarik gyorsan reagált az alkalmazottak számából. Varga Dániel A csapat főedzője a férfiakkal folytatott gyönyörű barátságos meccs után átvette a vezetést, négy jó perc volt hátra két újabb gól megdolgozására, Erdélyen keresztül pedig három perccel a vége előtt tett egy lépést. A KSH-t elárasztotta Hárai nagy sikere általában. Az utolsó másfél percben az OSC nem tudott gólt szerezni, a Szolnok pedig még emberelőnyben sem kapott lövést, így az ötméteresek 11-8 után jöhettek.

Ő a világ- és Európa-bajnok ebben a műfajban Nagy Viktor minden rutinját eldobta, erdélyi, Csacsovszky és Salamon tárgyalása, míg Filipovic másik oldalán, Nagy és Konarik sem tévedett.

A 2017-es Bajnokok Ligája sikere után a Szolnok immár a második európai kupát szerezheti meg.

Euro-kupa döntő férfi vízilabda, visszavágó

OSC – Szolnoki Dózsa 11-8 (2-2, 3-3, 2-2 4-1) – öt méter 0-3
viselet: Erdély 5, Salamon 2, Burián 1, Sziládi 1, Tóth M. 1, Hárai 1 és Konarik 3, Filipovic 2, Kovács G. 1, Nagy Á. 1, Schmölcz 1