A magyar mesterlövész zakója merevsége miatt kizárták az Európa-bajnokságról

Pekler Zalánt kizárták, így egyetlen magyar versenyző sem jutott be a döntőbe az 50 méteres férfi löketben az Eszéki Sportlövészet Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség szerint Pekler 1181 menetet lőtt, a térdelő sorozat fantasztikus volt (398 menet), de lejtős (396) és álló (387) lövései is jól sikerültek. Eredményével döntős lehetett. Felszerelésével a küzdelem előtti napon még minden rendben volt.

A verseny utáni ellenőrzés során az úgynevezett újramérés azonban kabátjának merevsége nem mutatta a helyes értéket, ezért kizárták.

Mivel ez egy viszonylag új kabát, pénteken kétszer is megnéztem, és minden rendben volt. Megtettem a térdparádét, az ágy jó volt, és elégedett vagyok az álló helyzetben lőtt lövésekkel. Végül kijött a lépés, lőhettem volna a döntőben. Szörnyű, hogy a versenynek így kell véget érnie

Mondta Pekler.

A légpuskájában aranyérem van Péni István összetetten 1178 fordulót ért el, és a döntőhöz hiányzott egy kör. 391 kört teljesített térdén, 399 kört a hátán és 388 kört álló helyzetében.

“Az 1178-as forduló általában elegendő a döntőhöz, most a döntőnek van egy fordulója. Jó idő volt, sok jó eredmény. Erre a számra az utóbbi időben kevesebbet tudtam felkészülni, de amire jöttem, azt elértem, és még mindig készülök az olimpiai játékokra “- mondta Péni.

A harmadik magyar, Vas Péter 1158 kört ért el.

A bemutatott képen Pekler gyakorol, mielőtt 10 méteres légpuskával lőne a 2018. évi Buenos Aires-i ifjúsági olimpiai játékokon.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Szeretettel várunk mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenkit, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!