A magyar labdarúgót a lipcsei szurkolók választották az év játékosának

Magyar válogatott Orbánt Willi a szezon játékosának választották az RB Leipzig rajongói, akik a Bundesligában második helyen végeztek.

Honvéd honvéd, aki 2015 óta erősítette a lipcsei klubot, Gulácsi Pétervalamint a spanyol Dani Olmótés svéd Emil Forsberget megelőzte a szavazás utolsó fordulóját.

Orbánnak 40 fogadása volt idén Lipcsében, 5 góllal és 2 gólpasszal. Lipcse védelme volt a legjobb a Bundesligában, mivel a csapat 34 forduló alatt mindössze 32 gólt szerzett.

A német klub honlapja azt is megemlíti, hogy Orbán 136 párharcot nyert az előző bajnokságban, ezzel a bajnokság harmadik legjobbja lett, és az összes párharcának 64,7 százalékát sikeresen megnyerte, ezzel az index legfelső rangsorába került.

És ez is lenyűgöző statisztika: Orbán meccsenként átlagosan 0,57 szabálytalanságot követett el, ez nem az a típus, amely minden eszközzel felhasználja a labda megszerzését.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, jelentések, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások színvonalával és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!