A magyar férfi válogatott idegenben legyőzte az Európa-bajnokot

A magyar férfi kézilabda-válogatott 30-28-ra nyert szerda este az Európa-bajnok Spanyolország vendégeként az Eurocup ötödik fordulójában.

Az MTI jelentése alapján Rodrigo Corrales és Mikler Roland Ez is kiváló góllal kezdődött, így a vendégek az ötödikben találtak be, a házigazda pedig csak a kilencedik percben talált be – 0-4-nél. A magyarok kiválóan védekeztek és a labdát kihasználva gólt szereztek a gyors ellentámadások végén. Az első negyed végén a magyar válogatott 9-3-ra vezetett, de ezt követően a spanyolok kezdtek felzárkózni.

Jordi Ribera utána Gulyás István a szövetségi kapitány is időt kért, utóbbit kétszer is, mert a cserék után a magyarok védelme jelentősen megromlott, így a 25. percben a házigazdák egyenlítettek (12-12). Ekkor a spanyolok már éltek a gyors ellentámadások lehetőségével, így a szünetben már 15–14-re vezettek.

A második félidőben a házigazdák két gólnál többet nem tudtak továbbjutni, ezúttal a hazaiak egyre kevesebb taktikát változtattak, és újra kihasználták a hajrát.

A labdaértékesítést Mikler tettei ellensúlyozták, amelyek alapján csapata 29–27 és fél perccel a vége előtt vezetett. Adrian Figueras fizetett, de Szita Zoltán gólja eldöntötte a mérkőzést. A magyarok utolsó támadása ismét Mikler védekezésével ért véget, így a magyar válogatottnak 2015 januárja után sikerült ismét nyerni Spanyolországban.

A mezőny legsikeresebb játékosa, a spanyol Figueras, Daniel Sarmiento hat, a magyar Bánhidi Bence nyolc, Máthé Dominik és Szita Zoltán négy gólt szerzett. Mikler Roland 45 lövésből 18-at védett.

A két csapat egymás elleni 39. mérkőzésén a magyarok 14. alkalommal nyertek húsz spanyol győzelemmel és öt döntetlennel.

Azok a csapatok, amelyek nem szerepelnek a jövő januári magyar-szlovák Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatában, vagyis a szervező országok válogatottjai, valamint az utolsó kontinensmérkőzés két döntőse, Spanyolország és Horvátország, részt vesznek az Eurocupon. .

A magyarok szombaton Veszprémben zárják a horvátok elleni sorozatot 14.10-től.

Eurocup, 5. forduló

Spanyolország – Magyarország 28-30 (15-14)