A Liverpool csak motyogott, a Real és a City bejutott a BL elődöntőjébe

Shaun Botterill / Getty Images

Élő

Nemzetközi futball

Bár nagyszerű helyzetei voltak, a Liverpool végül 0–0-ra játszott otthon a Real Madriddal, így az első meccsen két góllal kiesett vereségéből. A Manchester City fejjel lefelé legyőzte a Borussia Dortmundot, és kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A Chelsea és a PSG továbbra is ott lesz a négy között.

Liverpool – Real Madrid 0-0

A meccsnek érdekes volt a kezdete: a spanyol csapatot két góllal szállító buszt az angol tolók dobták el, és a jármű egyik ablaka betört.

Ezután a pool nagyon bekezdés volt, La Courtois már a második perctől kezdve lábával kellett védekeznie. A Liverpool taktikája elindult, szinte végig nyomás alatt tartotta a vendégeket, de vagy Courtois védelme volt a helyén, vagy a hazai támadók rossz megoldást választottak. Közben kontraszt Benzema botot húzott.

A Liverpool a második félidőben is próbálkozott, de annak ellenére, hogy a madridi védelemben több játékos sem volt, sikerült visszaállítani a házigazda csapatot. A Real Madrid összességében magabiztosabban folyt, a párharcban egyetlen pillanat sem volt, amikor hátrányba kerültek.

Borussia Dortmund – Manchester City 1-2

A szerdai másik negyedben az első mérkőzésen 2–1-re legyőzték a Dortmundot, aki negyedóra után otthon játszott. Ezúttal Jude Bellingham a német csapat, az Opta adatai alapján

A 17 éves 289 éves angol a BL történelmének második legfiatalabb gólszerzője a megfelelő kieséses szakaszban.

A Dortmund negyven percig érezte magát előre, tíz perccel a szünet után Riad Mahrez – manipulációért megítélt büntetésből – egyenlített, így december 12-től kezdődően a város minden idegenbeli mérkőzésen továbbra is legalább egy gólt szerzett. Egy jobb sarok után Phil Foden 16 kívülről leadott lövéssel nemcsak a vezetést, hanem a kettős győzelmet is megszerezték a manchesteriek.

Célok:

Az elődöntőben a Manchester City a Paris Saint-Germainnal, míg a Chelsea a Real Madriddal mérkőzik meg.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Borussia Dortmund (német) – Manchester City (angol) 1-2 (1-0)
gólok: Bellingham (15) és Mahrez (55 – tizenegyesből), Foden (75)

Továbbjutott: a Manchester City kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

FC Liverpool (angol) -Real Madrid (spanyol) 0-0
Tj.: Real Madrid, összesítésben 3-1.