A Leicester váratlanul nagy pofont kap, fokozódhat a Bajnokok Ligája elleni küzdelem

Az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában a Leicester City meglepetésre 4-2-es vereséggel nézett szembe a Newcastle United ellen.

A harmadik helyezett Premier League-es csapat a szünetben csak 2-0-s hátrányban volt, de fél cserét követően Callum Wilson kettős, szürreális 4-0-s előny a Newcastle-ben. A magyarok mentették a menthetőt, Marc Albrighton és Kelechi Iheanacho ütéseivel legalább a hajába gyűlt szépség.

Három fordulóval a torna vége előtt a Chelsea azonnali győzelemmel megelőzheti a Leicestert, de a Bajnokok Ligája-helyek kimaradhatnak, ha további meccseket veszítenek. A West Hamnek négy meccsen öt pontot kell csökkentenie, a Tottenhamnek négy meccs alatt hét pontot, a Liverpoolnak pedig öt meccs alatt kilenc pontot kell csökkentenie, ha a Leicester előtt akarnak lenni.

A Leicester egyébként brutális, az utolsó fordulóban játszik a Manchester United, a Chelsea, illetve a Tottenham ellen.

Eredmény – Premier League, 35. forduló

Leicester City – Newcastle United 2–4 (0–2)
Gólszerző: Albrighton (80), Iheanacho (87) és Willock (22), Dummett (34), Wilson (64, 73)