A legújabb extrém sport, a kitesurfing

Nézett már sok extrém sportot, de csak nem találja meg a megfelelő érzelmeket? Itt az ideje egy pillantást vetni az óceánra, lehet, hogy csak inspirációt talál.

Az extrém sportok legújabb őrülete a kitesurfing, amely csak 1990-ben kezdődött, de szerte a világon több tízezer rajongó van. Vasárnap bárhová elmehet az óceánba, és látni fogja, hogy a kitesurfingnak nagy száma van és gyorsan bővült.

A kitesurf deszka szörfdeszka, de rövidebb, és a kitesurf hevederekkel vagy lábkötőkkel van ráerősítve. A táblát különböző hosszúságú vonalakon keresztül egy sárkányhoz rögzítettük, amely inkább ejtőernyőhöz hasonlít. A lemezt a sárkány a víz felett hajtja elég nagy sebességgel.

A kitesurfing kihívása az, hogy a teste az egyetlen kapcsolat a sárkány és a deszka között, és kulcsfontosságú eleme a levegőben lévő sárkány és a vízen lévő deszka irányításának elsajátítása.

Ha kíváncsi arra, hogyan lehet egy sárkánynak a levegőben maradni, miközben a deszkája és a súlya egyszerre tartható, a magyarázat a következő: repülés közben a sárkány létrehozza a saját szélét, a szél pedig azt gyorsabb, mint a tápláló szél, több energiát termel, mint a valódi szél.

Kitesurfing felszerelés

Gondolhatja, hogy a kite szörfözés nem drága sport, de ez nem teljesen igaz, nem csak a deszka és a kite szükséges. A felszerelés további elemei: sárkánypumpa (felfújható sárkány), rúd, vezetékek, műszerfal, mentőmellény és sisak. Ha hozzáadod a kezdeti leckéket, jó összeget kapsz, amelyet el kell költened.

Kite szörf oktatás

A kitesurfing elmélete elég egyszerű, a gyakorlat egy másik történet. Emiatt kevés időre van szüksége a mesterkedéshez. A kite szörfözés szerelmeseinek egy tapasztalt kite szörf oktatótól kell tanulniuk, mielőtt ezt a sportot gyakorolnák, függetlenül attól, hogy mennyi tapasztalatuk van a szörfözéssel vagy a szörfözéssel kapcsolatban.