A különbség a sportóra és a ruhaóra között

Sokan nem értik, hogy bizonyos órákat nem lehet viselni bizonyos ruhákkal. A férfiak számára népszerű ezüst rozsdamentes acél kronográf óra, például a Submariner sorozat vagy a Tag Huer órák. Bár ezek nagy órák, mégis sportosak. Nem viselne ilyen órát öltönyt vagy szmokingot. Másrészt, ha farmert és pólót viselne, akkor nem viselne Rado vagy Movado órát, mert ezeket az órákat ruháknak szánják.

A sportórákat arra a fő célra készítették, hogy bizonyos sporteseményeken használják, ahol stoppert vagy stoppert használhat, például fociban, fociban, atlétikában stb. keret és fordulatszámmérő. Egy ilyen órának általában nagyobb az arca, és hétköznapi ruhákhoz is jól mutat, és nagyon sokoldalú a jól kinéző ruhák stílusában. Valami ilyesmi nem fog jól működni hivatalos öltözékekkel olyan alkalmakkor, amikor öltönyt vagy szmokingot igényelnek. A sportóra túlságosan kiemelkedik, és negatív módon az egész ruhát ragacsossá teszi.

Szmoking vagy hivatalos alkalom esetén, amikor öltönyt és nyakkendőt kell viselnie, a ruhaóra előnyben részesített és elegáns megjelenést kölcsönöz. A sok funkcióval és nagyobb arcú sportórával ellentétben a ruhaóra egyszerű és finom. A legnagyobb divathiba, amelyet a férfiak elkövetnek, amikor hivatalos alkalmakra való ruhát viselnek, az az, hogy olyan kiegészítőket viselnek, amelyek túl sok figyelmet fordítanak. Ehelyett klasszikus, időtlen megjelenést szeretne, és az ilyen megjelenés tökéletes megjelenítésének módja egy nagyon finom óra. Ennek egyik leghíresebb órája a Movado. A Movado karóra ismert arról, hogy mennyire finomak, de a hivatalos ruhák és öltözködési szabályok egyik legkelendőbb órája. Általában ezeknek az óráknak rozsdamentes acélból vagy bőrből készült hevederrel rendelkeznek, és az óra eleje fekete lesz, és az arcukon általában nincs idõszám. Csak az óra, a perc és a másodperc keze van, ami nagyon egyszerű órává teszi, de kifinomultan viselhető.

Nem minden óra egyenlő, és jó a megfelelő órát viselni, a váz típusától és a légkörtől függően, amelyre szánták. Nem viselne klasszikus órát egy baseballmeccsen, és nem viselne egy nagy kronográf órát sem szmokinggal az esküvőn. A megfelelő viselet ismerete lendületet ad a stílusnak és a magabiztosságnak.