A koronavírus “megtörte” az olimpiai láng útját Oszakában

Tokió 2020 elnöke, Seiko Hashimoto miután az olimpiai láng megkezdte útját Fukushimától, azt mondta: “A remény ragyogó fényévé válik a japán állampolgárok számára”. A fáklyafutó március 25-én kezdődött, és mintegy tízezer futó segítségével 121 nap alatt Japán 47 prefektúráján kellett volna áthaladni, mielőtt július 23-án, az olimpiai játékok kezdetén Tokióba ért volna.

Sajnos azonban a koronavírus közbelépett, és megtört egy törés ezen a gyönyörű úton. A láng várhatóan április 13–14-én áthalad Oszakai prefektúrán. Úgy tűnik azonban, hogy ez a szakasz blokkolva van, vagy legalábbis nem halad át a városon, a jelentések szerint kerülni kell Yoshihide Suga a japán miniszterelnök betiltotta a koronavírus-esetek növekvő száma miatt, és új korlátozásokat vezetett be Oszakában, Hyogo-ban és Miyagiban.

Suga úgy döntött, hogy 599 új, közel hárommillió fertőzést regisztráltak Oszakában, csak 55 millióval kevesebb, mint a prefektúra január elején beállított negatív rekordja. Hirofumi YoshimuraEzért Oszaka kormányzója arra kérte a miniszterelnököt, hogy törölje a városban történt esetet – írta az insidethegames.biz.