A körmökkel végződik, Pool és Chelsea bejut a BL-be

Vasárnap a Premier League utolsó fordulójában eldőlt, hogy a Manchester City bajnoka és az ezüstérmes Manchester United mellett a Liverpool és a Chelsea is bemutatkozik a Bajnokok Ligája következő szezonjában.

A Leicester City ugrott, és az új FA-kupa-győztes ötödik lett.

A Liverpool volt az, aki saját kezébe vette a dolgokat, és legyőzve a Crystal Palace-t végül a harmadik helyen végzett a bajnokságban, amely a szezon során gyakran szinte érintetlennek tűnt. Jürgen Klopp csapat.

Mané mindkét gólt megszerezte a Liverpool színeiben, ezzel megszerezte a bajnoki bronzot a másodikkal:

A Chelsea viszont elvesztette az irányítását, mert hiába támadtak, az első félidőben már hátrányba került az Aston Villa ellen, sőt a házigazda is 2-0-ra vezetett. Csak a szépség kedvéért menekült el a londoniak elől, de mivel a Leicester Cityt a Tottenham 4-2-re kikapta (igaz Jamie Vardyék kétszer hajtott), így eldőlt, hogy a Leicester kihagyja a BL-rajtot.

A Tottenham megnyerésével az Arsenal hiába győzte le a Brightont, lemaradva az Európa Kupa rajtjától. Ez 1996 óta nem fordult elő a csapattal.

Gareth Bale két gólt szerzett a hajrában 2-2 után:

A Manchester City már bajnokként legyőzte az Evertont, elbúcsúzott a csapattól, és valószínűleg a Barcelonát is bizonyította Sergio Agüero két gólt szerzett a kispadon. A Manchester United a Farkasok elleni 2-1-es győzelemmel zárta a tornát – a csapat továbbra is várja az Európa Liga szerdai döntőjét.

Premier League, 38. (utolsó) forduló

Arsenal – Brighton 2–0 (0–0)
Aston Villa-Chelsea 2-1 (1-0)
Fulham – Newcastle United 0–2 (0–1)
Leeds United – West Bromwich Albion 3–1 (2–0)
Leicester City – Tottenham Hotspur 2–4 (1–1)
FC Liverpool – Crystal Palace 2–0 (1–0)
Manchester City – Everton 5–0 (2–0)
Sheffield United – Burnley 1–0 (1–0)
West Ham United – Southampton 3–0 (2–0)
Wolverhampton Wanderers-Manchester United 1-2 (1-2)

A végeredmény:
18. Fulham 38 27-53 28 – kiesett
19. West Bromwich 38 35-76 26 – kiesett
20. Sheffield United 38 20-63 23 – kiesett

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy meg tudjuk modellezni és felépítsük az új magyar futballújságot, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, érveljen, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!