A kieső fordulóban a Budafok gyors vereséget szenvedett

A kiesés elől menekülő Budafok 5-0-ra kikapott Zalaegerszegen az NB I 30. fordulójának nyitómeccsén.

A vendégek jobban kezdtek, de a ZTE a bejelentkezés után fokozatosan életre kelt Marko Nikolic könyök kölcsönzött a Ferencvárostól Eke hó újratelepültés a kiszabott büntetést Mark Coast lőtt a jobb alsó sarokban. Egy perccel később Kosztát ismét a jobb alsó sarokba lőtték Artem Favorov a tizenhatoson belül vitte a labdát, és a megmenteni próbáló védők elé ütötte.

A szünetben hármat is váltott Csizmadia Csaba, de a harmadik gólt Zalaegerszeg szerezte, Szánthó az 57. percben csúszásnak tűnő passzal lőtt. Bese Balázs.

A 66. percben Zimonyi Ádám gurult a középvonalról középre, Kosta keresztezte a labdát, és a kapott Favorov a jobb felsőbe húzta. Budafok folytatta, megpróbálta szépíteni, de nem jött össze újra, csereként lépett pályára Futács Márkó azonban a 90. percben gólt szerzett, aminek eredményeként 5-0 volt a végeredmény.

Győzelmével a ZTE hat ponttal távolodott a kieső zónától, vagyis a Budafoktól 27 ponttal, amely az elmúlt 7 mérkőzésen csak 1 pontot gyűjtött, és a Diósgyőr után újabb fontos mérkőzésen bukott meg.