A kézilabdacsapat 27 góllal legyőzte ellenfelét, de most nehezen jön

MTI / Illyés Tibor

Élő

Sport

A magyar női kézilabda-válogatott 46–19-re legyőzte Kazahsztánt a győri olimpiai kvalifikációs torna első mérkőzésén. Bár a mérkőzést kissé nehéz volt kezdeni, a végéig a vártnál simább volt a győzelem. Folytatás szombaton Szerbia ellen.

Előzetesen tudni lehetett, hogy Kazahsztán a leggyengébb csapat a mezőnyben, így ez a győzelem várható. A meccs nem indult jól, a védekezésben kezdettől fogva problémák adódtak, de aztán a 12. percben fokozatosan közbelépett a magyar csapat, amely nagyon sima győzelemmel zárult, amely kiváló volt a bizalomépítéshez, de hibákat is szerzett. komolyabb csapat. még mindig bosszút állhat – mutatott rá a szövetségi kapitány, Elek Gábor a meccset közvetítő M4-nél is, tehát Danyi Gáborral az estét forgatással töltik.

Ő a magyar csapat legsikeresebb játékosa Lukács Victoria hét gólja volt, Klujber Katrin hatszor találták meg. Blanka bíró nyolc, Janurik Kinga tíz védekezéssel járult hozzá a sikerhez.

A magyarok vasárnap szombaton találkoznak Szerbiával és az olimpiai címvédő Oroszországgal, a torna első két helyezettje pedig továbbjut a tokiói ötkarikás játékokra, amelyeket elhalasztottak ezen a nyáron.

A koronavírus-ipar után a szerbek jól teljesítettek

Az orosz női kézilabda-válogatott 29–24-re legyőzte Szerbiát az olimpiai selejtező pénteki, győri első fordulójában. A szerbek csütörtök este érkeztek Győrbe, és az első koronavírus teszt negatív volt minden játékos számára,

a szakmai stáb két tagja azonban pozitívvá vált, így a küldöttség tagjai csak péntek estig mozoghattak szállodai szobájukból.

Mindez nem tükröződött az elején mutatott teljesítményükben, az első félidőben többször hajtottak, de 8-7-es előnyük után az oroszok kiváló védekezéssel 8-2-es sorozatot produkáltak és eltávolodtak ellenfelüktől. A második félidő első felében a szerbek kiválóan védekeztek, egy ez alapján végzett 5-1-es sorozattal lemaradva végeztek, de mivel nem tudtak egyenlíteni, a mindent elsöprő támadójátékra léptek, és leváltották kapusukat. Ez nem is vezetett eredményre, mert rengeteget hibáztak, így végül ötgólos vereséget szenvedtek.

Az oroszoknak Anna Vyachireva Hét, Julia Manaharova hat gólt szerzett a szerbeknél Sladana Pop-Lazic ötször volt hatékony.

Olimpiai selejtezőkör, 1. forduló

Kazahsztán – Magyarország 19–46 (8–20)
Oroszország – Szerbia 29–24 (17–13)

A magyar válogatott mérkőzés mérkőzése:

Portások: BÍRÓ Fehér (FTC-Rail Cargo Hungary), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungary)
Legjobb: KOVÁCS Anett (FTC-Rail Cargo Hungary), LUKÁCS Victoria (Audi ETO Győr)
Jogok: KISS Nikoletta (Siófok KC), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungary), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Menedzserek: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungary), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungary)
Beállítások: HELEMBAI Fanny (Váci NKSE), KISFALUDY Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Bálázók: CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungary), HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungary), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)
Legbaloldalibb: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungary), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungary)