A kézilabda igazi borzalma után a Siófok bejutott az Európa Kupa döntőjébe

A siófoki női kézilabdacsapat több mint egy héttel megúszta a rendes játékidőt, végül 36-34-re legyőzte a dán Herning-Ikast a hosszabbítás után szombaton az Európa Liga négy döntőjében Nagybányán, és a francia Nantes döntőben találkozik.

Az MTI szerint a meccs elején váltogatták egymást a csapatok, majd a magyar csapat egyre több hibát vétett, ezt kihasználva a dánok 4-0-s sorozattal 8-5-re léptek. Zdravko Zovko A Siófok edzője elégedett volt az eddigi játékkal, de mégis szeretett volna változtatni a felállásban, 21 perc elteltével Herning-Ikast edzője gyorsan mondott egy szót a taktikai beállításokról, és úgy döntött, hogy megpróbál egy újabb megközelítést. 4-1-es sorozat vége.

Azután Szikora Melinda egyre védekezőbbek, csapattársai minden labdaért harcoltak a pályán, hatékonyabban védekeztek, mint korábban, és másfél perccel a szünet előtt átvették a vezetést. A dánok közel kilenc percig nem találtak el, így az első félidő után 19-18 volt a helyzet Siófok javára.

A második felvonás elején a magyar csapat megállt, rengeteg labdát értékesített, ezt egy olyan ellenfél használta, aki elsöprő számú támadást próbált lejátszani 5-1-es sorozattal, és 23-21-re ment. Szikora védelme alapján a Siófok ismét egyenlített, és bár játékosai fáradtnak tűntek, a haja rendkívül izgalmas volt. Tomori Zsuzsanna céljaival átvette a vezetést.

Herning-Ikast 25 másodperccel a vége előtt gólt lőtt, az utolsó támadás a rendes játékidőben a magyar csapattal és azóta volt Tóth Gabriella eladta a hét méteres hátralékot, amelyet meghosszabbítás követett.

Az extra döntetlen első öt perce után is egyenlő volt a helyzet és hetven másodperccel a második félidő vége előtt kétszer olyan jó volt a Siófok. Ezt követően Szikora ismét védekezett, és mivel a dánok nem szereztek több gólt, a remekül küzdő magyar csapat végül 36-34-re nyert.

A siófokiak között Tamara Horace hét, Tomori hat, Camille Aoustin öt gólt szerzett, Szikora 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. Másrészről Naja Kristensen és Stine Skogrand nyolc-nyolc, Ingvild Bakkerud hétszer találták meg.

A Siófok eddig nem győzött le a 17 mérkőzéses Európa Kupában, 13 győzelemmel és 13 győzelemmel.

A női kézilabda Európa Liga négyes döntője

Elődöntők
Siófok KC – Herning-Ikast HB (dán) 36-34 (19-18, 31-31, 33-33) – hosszabbítás után
Nantes Atlantique HB (francia) – CS Minaur Baia Mare (román) 36-34 (21-15)