A kéz szövetsége a fokozatos nyitás mellett szól, így a válogatott továbbra is zárt ajtók mögött játszik

A magyar férfi kézilabda-válogatott szombati mérkőzése továbbra is zárt lesz, vagyis a horvátok elleni Eurocup-összecsapásra nézők nélkül kerül sor Veszprémben.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) pénteken közleményben jelentette be, hogy támogatja a szurkolók fokozatos visszatérését, és az új kormányrendelet hatálybalépésének várható napján – 14.10 szombaton – túl rövid a felkészülési idő.

Ugyanakkor az MKSZ arra készül, hogy május 15–16-án rendezik a Magyar Női Kupa döntőjét Veszprémben, valamint a női Bajnokok Ligája május 29–30-i budapesti Final Fourját, szurkolók részvételével, miközben megtartják a csapatok biztonságban vannak. A szervezet azt is bejelentette, hogy hamarosan tájékoztatja a lakosságot a két rendezvényen való részvétel lehetőségeiről, és az utóbbi eseményről egyeztetett az Európai Kézilabda Szövetséggel.