A Juventus elveszített egy rajongót, az AC Milan öngóljával nyert

Nehéz mérkőzést nyert az AC Milan, az Atalanta legyőzte a Juventust, a Lazio pedig a Beneventót győzte le 31 gólos mérkőzésen a Serie A 31. fordulójában.

Időrendben a milánói csapat először lépett pályára és Ante Rebic viszonylag hamar az AC Milan megszerezte a vezetést a Genoa ellen a 13. percben. Mattia Destro azonban egyenlített, így a döntés a második félidőre maradt. A hazaiak közel kerültek az előny növeléséhez a játék 68. percében Gianluca Scamacca a labda visszapattan a saját kapujától.

Aztán a fordulóban az Atalanta 1-0-ra legyőzte a Juventust, a harmadik helyen verte a torinói csapatot. A döntő gólt csak az utolsó percben hozták, a csere Ruslan Malinovsky távoli lövése úgy ugrott Wojciech Szczesny esélye sem volt megvédeni magát.

Közben a Lazio őrült meccset játszott a Beneventóval, 36 perc elteltével a románok 3-0-ra mentek, és bár a szünet előtt szép volt Marco Sau, a látogatók azonnal megjelölték a második felet. A játék 4-1 után ment tovább, először Ciro Immobile aztán az 55. percben kihagyott egy büntetőt Benito Nicolas Viola büntetéssel díszítve. Benevento úgy tűnt, hogy kísérletezget a felállással, nem csoda hát, hogy szervezettségük megfelelő szintre esett vissza a mérkőzés 85. percében: 96 Immobile góljával 5-3 lett a végeredmény.

A Bologna sem különítette el saját meccsét, 4-1-re legyőzte a Speziát.

Eredmények – Serie A, 31. forduló

Atalanta-Juventus 1-0 (0-0)
Lazio-Benevento 5-3 (3-1)
Bologna-Spezia 4-1 (2-1)