A Juve elnöke vérszerződésről beszél, de nem gondolja, hogy a Superliga már elindulhat

Andrea Agnelli, a Juventus futballklub elnöke szerint a hat angol szövetség lemondása után világossá vált, hogy a tervezett Európai Szuperliga (ESL) nem indulhat el. Az ESL alelnökévé kinevezett szakember azonban még a La Repubblicának is elmondta, hogy a Superliga az angol klubok távozása ellenére is megvalósítható.

“Vérüzletet csináltunk, és folytatjuk. Ennek a projektnek még mindig megvan az esélye a 100% -os sikerre “- mondta kedden.

Agnelli egy nappal később, szerdán már elmondta a Reutersnek, hogy meg van győződve arról, hogy az európai futballnak változtatásra van szüksége, és egyáltalán nem bánja, hogy megpróbálnak elszakadni. A folytatást illetően azonban már nem olyan optimista.

Biztos vagyok benne, hogy ez a terv elképesztő, mert ez létrehozná a világ legjobb versenysorozatát. Kétségkívül el kell ismernem, hogy nem hiszem, hogy ez a projekt még mindig folyamatban van és fejlesztés alatt áll.

Az MTI idézi Agnellit.

Az Európai Szuper Ligát 12 csapat alapította, és annak bejelentését vasárnaptól hétfőig jelentették be, de a tervet azonnal kritizálták a nemzetközi (FIFA) és az Európai Szövetség (UEFA) politikai és sportpolitikai körök. Rajongói csoportok is szidták a tervezett sorozatot.

Először kedden este a Manchester City hivatalosan bejelentette kilépését az ESL-ből, majd szerdára virradóra a Chelsea, majd az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur kivonult a kezdeményezésből. Az ESL ezután szerda kora közleményében jelentette be, hogy “átformálja a terveket”, ugyanakkor jelezte, hogy határozottan elkötelezett az új európai versenyek létrehozása mellett, mivel a jelenlegi rendszer nem működik.

A Szuperligában a hat angol csapat részt vett volna a spanyol Atlético Madridban, az FC Barcelonában – sajtóértesülések szerint ez a két klub távozásra gondol és – a Real Madrid, valamint az olasz AC Milan, az Internazionale és a Juventus. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lesz. ESL elnök Florentino Pérezt, A Real Madrid első számú vezetőjének választották.