A Juve elnöke még néhány ellenséget megnyer egy mondatban neki és a Szuperligának

Három olasz klub, az Inter, a Milan és a Juventus is a Superliga alapító tizenkét csapat közé tartozik, és forradalmi változást próbál hozni az európai futballban.

A Serie A csapatok képviselői hétfőn megbeszélést folytattak és feltették a legtöbb kérdést Andrea Agnelli, a Juve elnöke, aki nemrégiben az Európai Klubok Szövetségének (ECA) elnöke volt, és pénteken megállapodott az UEFA vezetőivel a BL-reformról, így néhány nap múlva az új kezdeményezés egyik támogatója lesz. , amiért megkapta az Európai Szövetséget.

A La Repubblica jelentése alapján a Football Italia azt írja, hogy a találkozón elég feszült volt a légkör, és Agnelli még olajat is öntött a tűzre. Más klubok képviselői arra panaszkodtak, hogy ha a Juve, az Inter, a Milánó trió évente több száz millió eurót keres a Superliga révén, az azt jelentené, hogy ez a három csapat évente eldönti a bajnoki cím sorsát.

És miért lenne ez újdonság? Ez körülbelül 80 évig érvényes

– válaszolta Agnelli.

Ha arrogánsnak tűnik azt mondani, hogy a fent említett három csapattól eltérő bajnokságot utoljára pontosan 20 évvel ezelőtt sikerült megnyernie, Fabio Capello által vezetett Franceso Tottival, Gabriel Batistutával, Vincenzo Montellával, Cafu-val, Emersonnal Az álló Róma végzett az első helyen.

A liga elismerte, hogy nincs jogi eszköze a három Serie A nyugdíjas eltüntetésére. Az olasz szövetség viszont az UEFA-val együttműködhet a három nagy kizárásában, így egyelőre még sok jel kérdéses.