A jégkorong története: ősi sport, amely a finomhangolás évei alatt diadalmaskodott

Studiengang Bsc%20EHSM%20in%20Sports

A jégkorong története a korai civilizációk idejére nyúlik vissza. Tanulmányok már négyezer évvel ezelőtt találtak nyomokat e sport eredetéről. Ezt a “labda és bot” nevű közös sportot Róma, Egyiptom és Skócia ősi civilizációiban különböző néven játszották. Az általános játékmenet hasonló volt az egyes civilizációk között. Az írek “Hockie” -nak nevezték a játékot. Ez a kifejezés eddig elfoglalta a helyét, és ma már ennek a történelmi játéknak a közös neve. Ezekben az időkben nem a jégen, hanem a pályán játszanak. A mai jégkorong és a játék modern szabályai megjelentek Kanadában JG Creighton segítségével. Különleges játékszabályait alkalmazták az első jégkorong-meccsen, amelyet 1875-ben játszottak. A jég mindkét végén két fagyott követ használtak a jégkorong korai szakaszában célként. 1879-ben kidolgozták a játék hivatalos szabályait. A jégkorong csak 1893-ban vált az Egyesült Államokban ismert és gyakorolt ​​sportággá. Az 1900-as években a sport népszerűsége nőtt egész Európában.

A legszélesebb körű hokimeccsek Kanadában és más országokban éltek az 1900-as évek elejéig. A kanadai Montreal a modern jégkorong igazi atyja. Itt kezdődött az első szervezett játék a jégkorong történetében. Az NHL első hivatalos szezonjára 1917 és 1918 között került sor Montrealban. Eleinte csak öt csapat volt a bajnokságban. Fel kellett adniuk a jégpályájuk égése miatt. Az akadályok sokak voltak az NHL korai fejlesztési szakaszában, és lelassították ennek a nagyon szeretett sportnak a fejlődését ma. Az O’Brien Trophy volt a bajnokság eredeti bajnoki trófeája. Ahogy a játékok népszerűsége nőtt, úgy nőtt a csapatok száma is a bajnokságban.

A profi jégkorong a XX. Század elejére nyúlik vissza. A Nyugat-Pennsylvania Jégkorong Liga kezdett nyílt fizetést fizetni a játékosoknak a sportért. Ez a speciális liga csatlakozott a Michigan és az Ontario csapathoz, és 1904-ben megalakította az első profi nemzetközi bajnokságot. Számos játékost nyíltan fizetett ez a liga, amelyet később 1907-ben feloszlattak. Ekkor már számos nagy hokiliga futott Kanadában. A Nemzeti Jégkorong Szövetséget vagy az NHA-t 1910-ben hozták létre Montrealban, Kanadában, majd 1917-es átszervezéssel jött létre a Nemzeti Jégkorong Liga (NHL). A bajnokság terjeszkedése az Egyesült Államokban 1924. évben kezdődött. Sok szabályt vezettek be ez idő alatt, beleértve a húszperces periódusokat és a különféle büntetéseket.

A profi hokit jelenleg a világ különböző országaiban játsszák. Ez Kanada meghatározó sportja és híres játék az Egyesült Államokban és más országokban. A rajongók szeretik a játék állóképességét. Minden szezonban összegyűlnek a lelátón, hogy megnézzék kedvenc csapatukat, akik a végső győzelemért és az oly híres Stanley Kupáért küzdenek. Ez a bajnoki trófea évek óta a kemény munka és kitartás szimbóluma, és minden csapat kívánt végeredménye.