A járvány ellenére még soha nem fordítottak annyi közpénzt a felcsúti labdarúgó alapítványra, mint tavaly.

A Superior Football Academy tulajdonosa, Orbán Viktor A Felcsúti Fiatalok Oktatásáért Alapítvány (FUNA) és az akadémia szakmai csapatát működtető Puskás FC Kft. Közzétette a 2020-ra vonatkozó pénzügyi kimutatásait.

A járvány ellenére sem fenyegeti a felcsúti futball gazdasági stabilitását, a FUNA 3,85 milliárd forint nyereséggel zárta az évet, saját tőkéje pedig 32,93 milliárd forintra nőtt.

Bár a jelentés nem részletezi a jövedelem pontos forrását, a 444 azt írja, hogy az Orbán Alapítvány 2020-ban annyi pénzt kapott az államtól, mint valaha. Összefoglalásuk szerint tavaly 7,5 milliárd forint közpénzt (napi körülbelül 21 millió forintot) kaptak a Felcsúti Akadémiára a Tao-támogatás és az akkreditált nemzeti sportakadémiák éves támogatása révén. Emellett a magyar gazdaság 1,67 milliárd forinttal járult hozzá az intézmény jólétéhez, ami meglehetősen szerény az elmúlt évek adományaihoz képest.

A Miniszterelnöki Alapítvány azonban nem az egyetlen oszlopa Felcsút futballbirodalmában, a profi csapatot működtető Puskás FC Kft. 4,29 milliárd forint belföldi értékesítést kapott, ami rekord a csapat történetében.