A héten a DVTK több mint kétmilliárd forintos támogatást nyújtott

A magyar kormány további jelentős támogatást nyújtott az észak-magyarországi DVTK sportinfrastruktúra-fejlesztési program folytatásához, valamint a klub ifjúságának regionális fejlesztéséhez. Ezt szerdán jelentette be Sántha Gergely, A DVTK elnöke, Csöbör Katalin parlamenti, Kiss János, Miniszterelnök és Veres Pál, Miskolc polgármestere a diósgyőri stadionban.

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy a DVTK háromszázmillió forint támogatást kap a kormánytól, miután a kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást nyújtott 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a járvány negatív gazdasági hatásainak ellensúlyozására.

A támogatási döntés szerint a kormány csaknem 1,2 milliárd forint kiegészítő támogatást biztosít az észak-magyarországi DVTK infrastruktúra-fejlesztési programhoz, és több mint 1,1 milliárd forint külön támogatást nyújt a Regionális Sportközpont működéséhez és fejlesztéséhez. a Gazdasági Védelmi Alapból.

Köztudott és általában véve, hogy a sport szórakoztat, a sport mentálisan és fizikailag egészséges embereket oktat, a sport építi a társadalmat, de a sport egészségmegelőző szerepéről kevés szó esik.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke kifejtette, hogy „még a jelenlegi járványban is bebizonyosodott, hogy a sportolók, akik sportosan és egészségesen élnek, természetesen foglalkoznak ezzel a vírussal, a vírus még súlyosabb szövődményeivel. jobb. Ez az egyik oka annak, hogy miért fontos a sport és miért fontos egy sportklub. ”

Csöbör Katalin, Országgyűlési képviselő, a DVTK elnöke elmondta, hogy a klub mintegy 2,3 milliárd forintot fordíthat most részben infrastruktúra-fejlesztésre, részben pedig a működés finanszírozására. Hozzátette: ez a segély azt is mutatja, hogy a kormány is úgy véli, hogy jó és erős Diósgyőrre van szükség.

Kiss János a klub mögött meghúzódó szellemi és fizikai tőke növekedéséről beszélt, amely nélkül nincsenek sportsikerek, mivel a sportot ma már vállalati szervezetek képviselik, és tőkére van szükség.

Veres Pál, a DVTK kisebbség tulajdonosának képviselője úgy vélekedett, hogy a közösségformálás erőssége sok minden lehet, de a miskolci hagyományok szerint a sport az egyik legmeghatározóbb, és a DVTK-n belül mint sportegyesület. Nem csak sportot mond, nemcsak focit, hanem életérzést is.