A haladás gyászában Ferenc király meghalt

68 éves korában hunyt el Ferenc király, a Szombathelyi Vadadás korábbi játékosa. Fia, a magyar válogatott halála 108 alkalommal Király Gábor bejelentette.

Király Ferenc 1970 januárjában érkezett a Szartathelyi Spartacusból a Haladásba, 1970. augusztus 9-én debütált Pécsi Dózsa ellen – írja emlékirataiban a haladas.hu. 1970 és 1984 között a szombathelyi csapat játékosa volt, 1975-ben a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjében versenyzett a csapattal, ahol ezüstérmet nyert – és a Haladással indulhatott az Európa Kupagyőztesek Kupájában. . Az 1976/77-es szezonban az ötödik helyet szerezte meg a bajnokságban, a fehérzöldekkel az ország legjobb csapataként.

A középpályás 1983-ban a Progress tagja volt, megnyerte az indiai Nehru-kupát – a magyar olimpiai csapat tagjaként. Pályafutását 1986-ban fejezte be az ausztriai Oberwartban.

Király Gábor édesapja a szombathelyieknél összesen 260 élvonalbeli bajnoki mérkőzést játszott és 30 gólt szerzett.