A hajó egy olyan sorozatra készül, amely tavaly bajnok lett a Realtól

Ronald Koeman, a Barcelona második holland vezetőedzője a spanyol labdarúgó-bajnokságban úgy véli, hogy csapata egyenlő mértékben képes megnyerni a maradék kilenc La Liga-mérkőzést – írta az MTI.

A szakember ezt mondta, miután a Valladolid otthon 1-0-ra kikapott egy hétfői fordulóban, a 29. fordulóból származó mérkőzésen. Koeman rámutatott, hogy ezúttal nem voltak elég frissek, amit szerinte a válogatott szünete okozott.

Hozzátette: ha az előző teljesítményt újra sikerül kezelni, akkor a bajnoki szezon összes mérkőzését megnyerhetik.

“A hétfői találkozónk azonban arra emlékeztetett minket, hogy mindig a legjobb játékot kell kínálnunk, és koncentrálnunk kell a mérkőzések során. Nem kezdtünk jól, de a második félidőre javítottunk. Megváltoztattuk a taktikát, és volt néhány cserénk, amelyek után sokkal jobban játszottunk “- mondta.

Szerencsére a Valladoliddal rendezett meccsen a katalánok nem háborúztak: a vendégeknek góljuk volt, Jordi Alba kezelését a tizenhat évben nem tekintették szabálytalannak, és 11 perccel a vége előtt ember nélküli előnyhöz juttatták őket egy gól nélküli döntetlen során. Koeman szerint értékelni kell, hogy bíztak abban, hogy a három pontot a végére érik, és ezt meg is tették.

“Nem voltam a csúcson, de néha meg kell tudnia szenvedni a győzelmet. Végül jól nyertünk “- mondta, hozzátéve: fontos, hogy egy ponttal egy ponttal közelebb kerüljünk az Atlético Madridhoz, és legyőzzük a Real Madridot, és megőrizzük kétpontos előnyét a bajnokokkal szemben.

A holland edző szerint a bajnokság utolsó szakaszában vannak, és az aranyéremért folyó verseny végig érdekes marad.

Tavaly a Real Madrid a legutóbbi 11 mérkőzésből 10-et megnyert, az utolsó fordulóban a Leganes elleni 2-2-es döntetlen pedig elég volt az aranyéremhez.

A Barcelona jövő szombaton, a bajnokság harmadik helyén álló La Realt fogadja a Real Madridban, és ha idegenben megveri az El Clásicót, akkor legalább egy napig kétpontos előnnyel ugrik a tabella tetejére, amikor az Atlético a Betishez látogat csak vasárnap.