A Győr gond nélkül megszerezte a bronzérmet, Görbicz Anita pedig rekordként búcsúzott

Illyés Tibor / MTI / MTI Fotószerkesztés

Élő

Sport

A regnáló bajnok győri Audi ETO KC néhány hét alatt kiesett a Bajnokok Ligája szombati, Brest elleni elődöntőjében.

Nem volt azonban idő szomorkodni, hiszen vasárnap délután a bronzért játszhatott. Nem volt semmi probléma Ambros Martín csapat, az ETO az első pillanattól felülemelkedett ellenfele felett. Úgy tűnik, hogy a győriek nagyon motiváltan kezdték a pályát, Nze Minko többször segített a rendkívüli pontszámban, de a kiállításon Oftedal ellopta egyedi villámlása. Az ETO hamarosan közbelépett, két 3-0-s sorozat azonnal nagy változást hozott miben Solberg nagy védelme is segített; az első nyolc lövésből ötöt szerzett.

A félidő tíz góljával vezetett Győr a második játékrészben jól érezte magát, a CSKA pedig annyira szétszóródott a félidő cseréje után, hogy edzőjük öt perc alatt időt vett igénybe. Ez nadrágban rázta az oroszokat, de gyakorlatilag lehetetlen volt közel kerülniük. A Győr elengedte a hajrát, 28-13 után öt gólt engedett ellenfelének, de az utolsó tíz percben összegyűlt és tizenegy góllal nyert.

Görbicz Anita élete utolsó BL-meccsén ezzel három gólt szerzett Nycke Groottal döntetlen során a Final Four történetének legsikeresebb játékosa lett 57-57 góllal.

Az ETO játékost még magyarul is köszöntötte a Bajnokok Ligája hivatalos honlapja, kiemelve a 186 mérkőzésen elért 1016 gólt és a BL öt győzelmét.

Győr legendája valószínűleg még mindig a pályán van a bajnokságban, de visszavonulásával utoljára láthattuk a BL-ben.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, bronzmérkőzés

Audi ETO KC Győrből – CSKA Moszkva (orosz) 32-21 (18-8)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, érveljen, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!