A gyilkossággal vádolt ökölvívót halálra is ítélhetik

Ez egy olyan eset, amelyet halál büntet

– ezt a szövetségi bíró nyilatkozta az ESPN cikke szerint, Camille Velezhétfő után vádat emeltek az ökölvívóval szemben Felix Verdejo emberrablással, gyilkossággal és meg nem született gyermek megölésével vádolják.

Áldozat Keishla Rodríguez Ortiz, aki babát várt egy Peurto Rico ökölvívótól, de a sportoló szerette volna, ha abortuszra kerül. Múlt csütörtökön volt egy megbeszélésük, ahol Verdejo megjelent egy másik ismeretlen személlyel, majd amikor a nő beszállt az autóba, megütötte a bokszoló előtt, és injekcióval elkábította. Ezután Rodriguez kezét és lábát összekötötték, majd a testére betonlapot rögzítettek, és egy hídról a tóba tolták, Verdejo pedig lelőtte a nőt a hídról. A mobiltelefonra vonatkozó információk alapján a rendőrség megtudta, hogy a hídnál megfigyelő kamerák segítségével találkoztak és azonosították az ökölvívó autóját.

Rodriguez holttestét vasárnap találták meg, Verdejo ezután megadta magát, és az FBI őrizetbe vette. Az ESPN cikke szerint Puerto Ricóban nincs halálbüntetés, de szövetségi ügyekben alkalmazható. Az amerikai kormánynak 30 napja van arra, hogy az ügyet a szövetségi bíróság elé terjessze. Azt még nem jelentették be, hogy mikor lesz Verdejo következő tárgyalása.

A 27 éves Felix Verdejo a 2012-es londoni olimpián képviselte Puerto Ricót, bejutott a negyeddöntőbe. Még abban az évben profi volt, bokszolt könnyűsúlyban, 27 győzelemmel és 2 vereséggel a mérlegben.