A golf hozzáférhetetlen sport?

Az elmúlt években a golfba fektetett pénz jelentősen megnőtt, csakúgy, mint a golfozók száma. Emiatt az e sportágba történő beruházások is jelentősen megnőttek. Sok érv szól arról, hogy az emberek azt higgyék, a golf azok számára, akiknek rengeteg pénzük van, de akik ezen a területen dolgoznak, ezt helytelenítik. A legfrissebb statisztikák szerint jelenleg több mint ötszázmillió golfozó van világszerte.

Vannak olyan országok, ahol az emberek busszal mennek golfpályára, és sok olyan ország van, ahol az embereket nagyon érdekli az általuk választott golfpálya minősége. Ez a fő oka annak, hogy a leginkább inspirált emberek úgy döntöttek, hogy kevésbé exkluzív golfütőkbe fektetnek pénzt, és ezek a klubok egyre népszerűbbek. Például pénzt fektet egy ilyen golfütőbe, és körülbelül két év alatt visszahozhatja az összes pénzét, ami nagyon rövid idő.

Az a gazdasági válság, amellyel mindannyian szembesülünk, igen hasznosnak bizonyult ennek a sportnak és annak játékosai számára. A professzionális befektetők rengeteg pénzt keresnek a világ gazdasági helyzetétől függetlenül. Mindenféle bevezető tanfolyamot, csapatépítő tanfolyamot kínálnak, és jóval alacsonyabb díjakat igényelnek. Akik a világ kevésbé erőteljes országaiban is befektetnek ebbe a sportba, azok százezer és két és fél millió euró között kereshetnek évente.

A golf egy nagyon élvezetes játék, amely lehetőséget ad más emberekkel való társasági életre, és magasabb oktatási szerepet tölt be, mint sok más sportág.