A girói egykori főlovast kulcscsonttal és bordatöréssel kórházba szállították

Az olasz Andrea Vendrame nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny 12. szakaszát, amelyen az összetett keskeny és keskeny éle változatlan maradt, Valter Attila helyet foglalt el és tizenkettedikként végzett.

Siena és Bagno di Romagna között 212 kilométeren a második és a harmadik kategóriába két emelkedő és mintegy 3700 méter szintkülönbség várható csütörtökön.

Az MTI a szakasz korai szakaszában meredek csökkenésről számolt be Alessandro De Marchi, aki korábban a rózsaszín pólót viselte, Valter Attila váltotta a komplexum élén. Az Israel Start-Up Nation 35 éves olasz motorosát hordágyra helyezték egy mentőautóban, kulcscsont-törés és bordatörés, valamint csigolyasérülés miatt kórházba szállították.

Movistar kapitány, az összesített 11. összetett ranglistán egy esés miatt feladta a küzdelmet Marc Soler Ez.

Lassan és zavartan, negyed távolság megtétele után kialakult a nap menekülése, 16 ember vezetését engedték el 12 perc alatt az Ineos Grenadiers vezette pályáról. Az utolsó 2,5 mérföldön a szökések közül kettőt előre hagytak, és Vendrame gyorsabbnak bizonyult az ausztrál első sprintjén Chris Hamilton. Három hetes versenyen sikerült megünnepelnie 26 éves olasz kerékpáros karrierjének első szakaszgyőzelmét.

A főpályát az ereszkedés végén megtámadta az olasz négyszeres Grand Tour győztes Vincenzo Nibali, és hét másodperccel érkezett meg az esélycsoport előtt.

A vezetésben nem történt változás, az összes komplex hűtő együtt ért célba, így Bernal továbbra is tartja a rózsaszín inget.
Valter Attila – akit Martin Dinával együtt, 200 méterrel az érkezés előtt magyar zászlóra várt – ezzel a csoporttal érkezett, és Soler leszállása miatt előrébb lépett a komplexumban.

Dina (EOLO-Kometa) a 140. helyen végzett 26 perces vezetéssel.

Pénteken Ravenna és Verona között 198 kilométer várja a terepet, amely 3479,9 kilométert tesz meg, míg jövő vasárnap Milánóba nem érkezik meg.

Giro, 12. szakasz, Siena-Bagno di Romagna, 212 km

1. Andrea Vendrame (olasz, AG2R Citroën) 17:43:48
2. Chris Hamilton (Ausztrália, DSM) egyszerre
3. George Bennett (Új-Zéland, Jumbo-Visma) 15 másodperces hátrány
… 17. Egan Bernal (Columbia, Ineos Grenadiers) 10:14 perc hátránnyal
… 23. Valter Attila (Groupama-FDJ) és mtsai
… 27. Damiano Caruso (olasz, bahreini győztes) ai
… 28. Alekszandr Vlasov (orosz, Astana-Premier Tech) ai
… 140. Dina Márton (EOLO üstökös) 26:05 perc hátránnyal

Komplex élcsoport:
1. Bernal 48:29:23 óra
2. Vlasov 45 másodperccel lemaradva
3. Caruso 1:12 perc hátránnyal
… 12. Valter 15:51.
… 113. Dina 1:50:51 érc hátrány

Ahol a futball elme és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjével és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözölj mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenkit, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!