A franciáktól megdöbbenve a sérült Benzemát ki kellett cserélni az első félidőben

Na gyere Antoine Griezmann azzal a céllal és Olivier Giroud megduplázza a francia csapat világbajnokát 3–0-s győzelemmel Bulgária ellen a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon (amelyben egy csoportban szerepel Magyarországgal), azonban a csapat öröme nem maradhat felhők nélkül:

Karim Benzemát az első félidőben le kellett cserélni.

Ivan Turitsovval összeesett, ezt követően elhagyta a térdét, és a 37. percben nem tudta folytatni. Giroud váltotta, akinek a hajrában volt a két gól.

Francia gólok:

A 33 éves Benzema hat év után tért vissza a válogatottba. Miután kiderült, hogy egy másik válogatott futballistát érintő zsarolási ügyben is részt vett, elhagyta a csapatot, Mathieu Valbuena ő volt az áldozata.

Magyarország 0-0-val játszott Írországgal kedd este A magyar és a francia csapat június 19-én, a Puskás Arénában találkozik.

A lengyel labdarúgó-válogatott ugyanabból a vb-selejtezőcsoportból, amelyben a magyarok 2-2-es döntetlent játszottak az izlandi csapattal. A Berke Balázs vezette az összecsapást, az északiak átvették a vezetést, de gyorsan – közvetlenül a szünet előtt – jött a válasz. A második félidő izlandi góllal kezdődött, de a hazaiak a 88. percben gólt szereztek Karol Swiderski ismét kiegyenlítettek. Másik vb-kvalifikációnkat, Albániát 3-1-re kikapta a prágai cseh csapat. A hazaiak gyorsan megszerezték a vezetést, de az albánok közvetlenül a szünet előtt egyenlítettek. A csehek a 68. percben ismét gólt szereztek, majd végül a 89. percben eldöntötték az összecsapást.

A spanyolok könnyedén, 4–0-ra verték Litvániát, tizenegyest kihagytak.

Előkészítő mérkőzések

Franciaország – Bulgária 2–0 (1–0)
Csehország – Albánia 3–1 (1–1)
Lengyelország-Izland 2-2 (1-1)
Spanyolország-Litvánia 4-0 (2-0)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások színvonalával és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!