A Fradi világsztár is lehet, de szerinte fiatalabb

A Bajnokok Ligájában mindenki csoda volt az FTC számára, a Barcelona irigyelte, hogy a magyar bajnok több pénzt költhet igazolásokra, mint a katalán óriás – mondta. Kubatov Gábor, Ferencváros elnök.

“Európai szempontból a Ferencváros volt az utolsó csont a Bajnokok Ligájában. 30 millió eurós költségvetésünk van, ami borzasztóan sok Magyarországon, de úgy gondolom, hogy a Dinamo Kijevnek volt a második legalacsonyabb költségvetése a BL-ben, ami 90 millió euró, tehát a miénk háromszorosa. De ideértünk, és mindenki csodálkozott, ettől a pénztől alacsonyabb szinttel kellene szerepelnünk az Európa Ligában. u

Megkérdezték, hogy kerülhetett ide a Fradi? Mondtam nekik, hogy még soha nem láttak Európában ilyen jól működő klubot

– idézte a Csakfoci.hu-t Kubatov néven, a Pesti TV-ben az Ugró Hobbistával beszélgetve.

Az FTC első embere szerint a magyar válogatottban talán négy olyan játékos van, aki segítene, de nem mind a négy érhető el fizetés vagy váltságdíj árában. A többi nem erősítés.

“Megvalósítható lenne, ha egy világsztár leszállna a Fradira, de nem ez a célom. További éhes fiataloknak kellene idejönniük “- mondta.

Ami a Szuperligát illeti, úgy érzi, hogy egyes tönkrement klubok, például a Juventus vagy a Barcelona próbálkozásai, amelyeknek több pénzre van szükségük, egyébként kudarcot vallanak.

Elmondása szerint a Fradi jól használta a koronavírus időszakát, a csapat akkor is edzett, amikor sokan nem, ami óriási előnyt jelentett.