A Fradi válogatott kézilabdázója megsérült

Janurik Kinga, A Ferencváros kapusa és a magyar női kézilabda-válogatott megsérült.

Az FTC honlapja Pavlik Attila Egy csapatorvosra hivatkozva tájékoztatta, hogy a csapat kapusa úgy érezte, hogy a térde kemény a Vác elleni Magyar Kupa negyeddöntőjében, amely után végül cserét kért. Később kiderült, hogy térdműtétre volt szüksége, ezért még egy hónapig nem játszik.

A Kinga által korábban az ízületi porc külső felületén operált térdet az aktuális elváltozás érinti, amit az MR vizsgálat is megerősít. A térdünk tisztítására atroszkópos műtétet hajtunk végre, ami a legjobb eljárás az olimpiai edzéshez. Ha valóban csak tisztításra van szüksége, a gyógyulás körülbelül négy hetet vesz igénybe

– mondta Pavlik.

Az Európai Szövetség március 30-án jelentette be, hogy az olaszok lemondtak a pályaválasztás jogáról, így mindkét vb-selejtezőt Érden rendezik. Az első pénteken 16.05-től, a visszavágó vasárnap 13.00-tól lesz. A párharc győztese továbbjut az idei világkupára, amelyen a szokásos 24 helyett már 32 résztvevő csapat szerepel.