A Fradi bajnok lehet szombaton

A második helyen álló Puskás Akadémia elleni mérkőzésen a Ferencváros labdarúgócsapata megvédheti címét a játék szombatján az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Serhiy Rebrov tanítványainak le kell győzniük riválisukat, hogy megnyerjék a jelenlegi versenyt, holtverseny esetén az emelkedő riválisnak matematikai esélyei vannak a bajnokság megnyerésére. Ugyanakkor valószínűtlen, hogy az FTC-t megakadályoznák története 32. magyar bajnokságának megnyerésében, de Puskás Akadémia győzelme vagy pontosztás esetén a zöld-fehér cím védelme késik a kis forduló.

A két csapat egymás elleni mérlege alapján a vendégeknek nincs sok esélyük a sikerre, mert amellett, hogy a Ferencváros karrierjét választották, az eddigi kilenc összecsapásból csak kettő zárult döntetlennel, a másik hét találkozó pedig a fel FTC-nél.

Az idény hatodik fordulójában a házigazda csapat 2-1-re nyert az Arena Groupamában, január 23-án Felcsúton pedig 1-1-es döntetlennel zárultak a mérkőzések. Ha a Ferencváros szombat este legyőzi ellenfelét, zsinórban harmadszor lesz bajnok, 14 évig nincs példa ilyen dominanciára az NB I-ben, akkor a Debrecen megháromszorozódott.

A harmadik helyen álló Fehérvár szombat délután a hetedik helyen álló Újpestet fogadja, a fővárosi fehér-liláknak nem sikerült legyőzniük ellenfelüket 2019 szeptemberében. A mostani versenyen kétszer találkoztak, mindkét mérkőzésen a Fehérvár csapata nagy fölénnyel nyert, előbb 5-1, majd 5-0 vendégként.

A diósgyőri sereg pilótája ragaszkodik az utolsó szalmaszálhoz, ha az élmezőnyben kell maradni, de ez sem lesz egyszerű, mert a hatodik helyezett Paks Miskolcra látogat. Bognár György csapata a DVTK elleni utolsó két mérkőzésén 2-1-es egyenlő győzelmet aratott, és a vasárnapi meccs sem marad tét nélküli számára, hiszen hátránya csak négy pont a harmadik Fehér Kastély ellen.

A túlélésért is küzdő Budafok ezúttal a negyedik MTK-ba utazik, míg a 10. Zalaegerszeg az alsóházi csatában a 9. Budapest Honvédot fogadja. A forduló péntek este az ötödik Mezőkövesd és a nyolcadik Kisvárda találkozójával kezdődik.

NB I, 28. forduló:

Péntek: