A Ford Explorer Sportról

Emlékszel a Ford Explorer Sportra? Ezt a modellt a népszerű ötszemélyes sport-haszongépjármű speciális összeszerelési szintjének, az Explorer-nek a piacra dobásával indították. Az Explorer Sport végül megszűnt, és maga az Explorer is tovább lett fejlesztve, elkerülve a teherautó platformját egy személygépkocsi-alapú egytestű alvázhoz. 2013-ra visszatért az Explorer Sport, az összkerékhajtású modell, amely fontos a teljesítmény és a terepmenedzsment szempontjából.

Motor és sebességváltó

A 2013-as Ford Explorer Sportot 3,5 literes ikerturbós V-6 motor hajtja. Ez az EcoBoost motor 365 lóerőt produkál 5500 fordulat / perc sebességgel és 350 font nyomatékot 3500 fordulat / perc sebesség mellett. Ez a 24 szelepes közvetlen befecskendezésű motor egy hatfokozatú, sebességváltó automata váltóval párosul. A Ford a lapát aktiválását is magában foglalja a szellemet kereső emberek számára.

Az Explorer normál benzint használ. Az EPA szerint 16 mpg a város körül, és 22 mpg az autópályán.

Sebességváltó és felfüggesztés

Az Explorer Sport terepkezelő rendszerrel van felszerelve, amely összkerékhajtási képességeket kínál ehhez a modellhez. A sofőrök négy beállítás közül választhatnak: hó, homok, sár és lefelé.

A járművezetők számára előnyös az elektromos szervokormány és a szabályozott sportfelfüggesztés. A MacPherson rugóstag első mellső felfüggesztést és a stabilizátor rudat egy több kapcsos, független hátsó felfüggesztés egészíti ki, stabilizátor rúddal. Az első és a hátsó szellőző tárcsafék és a négycsatornás ABS alapfelszereltség. Minden modell 20 hüvelykes BSW évszakos gumikkal van felszerelve.

Az Explorer Sport súlya 4921 font, az egyiké 5000 font. vonóerő megfelelő felszereléssel.

A modell méretei

Az Explorer tengelytávja 112,6 hüvelyk, hossza 197,1 hüvelyk. 90,2 hüvelyk széles és 71,0 hüvelyk magas. Az első és a hátsó nyomtáv egyaránt 67,0 hüvelyk.

Az ülőhelyek száma hat vagy hét utas számára alkalmas. Az utasok össztérfogata 151,7 köbméter. A rakomány térfogata 21 köbméter a harmadik sor mögött, összecsukott hátsó üléssel 43,8 köbméter, az első sor mögött pedig 80,7 köbméter.

Belső tereptárgyak

A sportbelső tágas utastérrel rendelkezik és nagyvonalú. Kontrasztos varrások találhatók az üléseken és a kormánykeréken, kétszínű bőrrel, szálcsiszolt alumínium béléssel és a Sport logókkal jól láthatóan.

Ez a modell számos olyan lehetőséget kínál, amelyet a sofőrök ma kívánnak és elvárnak. A Ford SYNC és MyFord Touch, egy wi-fi utas hotspot és a Bluetooth kapcsolat alapfelszereltség. Tartalmazza a távindítást, a kézi és teleszkópos kormányoszlopot, a kétzónás klímaberendezést és a 12 hangszórós prémium audiorendszert is. SiriusXM műholdas rádiótesztrendszerrel ellátott navigációs rendszer áll rendelkezésre.