A Ferencváros megnyerte a derbit és ezzel a bajnoki címet

A Ferencváros kedden este 3–0-ra legyőzte az Újpest FC-t az NB I 30. fordulójában, ezzel megszerezte története 32. bajnoki címét.

A vendégek kiváló iramban kezdtek, de az FTC intézkedett. Myrto Uzuni a les miatt nem szerezte első gólját Solymosi Péter játékvezető. Alekszandr Zubkov Uzuni azonban tizenegyesből betalált, a labdát a bal felső sarokba helyezte Cui Ristevsky beugrott a jobb alsó sarokba.

A Fradi lendületet vett és a 29. percben újra gólt szerzett, ezúttal némi szerencsével, mert az Újpest Koutrumpis és Tokmac Nguen egyszerre eltalált egy labdát, végül az off-Green csatárnál maradt, és a jobb alsó sarokba gurult.

Egy erősen elhibázott összecsapás miatt az FC Újpest egy kis időt töltött a füvön, kínlódva vonaglott, mielőtt felállhatott és folytathatta volna a játékot. Bogdán Ádám az ölében landolt. A Fradi azonban látványosan védett David Banai a labda helyett Samy Mmae megütötte az arcát a kezével. A büntetést Uzuni értékesítette.

A lila fehérek továbbra is vezettek, de a bajnok gólját nem tudták cselekvésre bírni, a Ferencvárost pedig szórakoztatta a folytatásban rejlő lehetőségei. A Fradi azonban 3–0-ra nyert, és ezzel megnyerte az OTP Bank Liga 2020–2021 közötti felhívását.