A fehérvári piros lapok után hosszabbításbeli győzelem Újpesten a Magyar Kupa döntőjében

Történelem 11. Az Újpest megnyerte a Magyar Kupát, miután a hétfői döntőben 1-0-ra legyőzte a MOL Fehérvárt egy hosszabbítás után, amely kilenc emberrel zárta a mérkőzést. Ez már az ötödik kupadöntő kudarcot vallott Vidin számára.

Bár 16 ezer nézőt engedtek be a Puskás Arénába, ennél kevesebb – az MTI szerint – 4500 tribün volt a végén.

A bajnokságban a Vidi három mérkőzésen kiesett az Újpesttől (ezeken a mérkőzéseken a gólok aránya 14-1 volt a Fehérvár javára), de a csapatok ezúttal nem igazán tudtak mit kezdeni egymással, például az első félidőben csak egy gyenge Petrjaka kaput eltaláló lövés volt. Egyébként egyetlen magyar játékos sem kapott helyet az újpesti rajtnál.

Solid / MTI Cosmetics

A második félidő egy fokkal jobb volt, mint az első. Az első Beridze addig tévedett, amíg meg nem lőtték, de aztán métereket veszített Származik után a 66. percben esett el Nego mégis felhúzta a pólóját Bogár a játékvezető azt mondta, hogy nem kapott büntetést. Kovácsnak majd látványos védekezésben részesült a mérkőzés 82. percében Zivzivadze mellette feküdt a ziccerben. Antonov A 87. percben éppen a kapu fölé lőtt, majd a normál játékidő vége előtt Rozsda megjelent egy második sárga lappal.

Szabics Imre meghosszabbításra küldték Alefet, aki hét perc alatt két sárgát gyűjtött össze, így a Vidi kilenc emberre esett. Aztán a 101. percben jött a döntő gól, semleges a szélsőségesen lejátszott támadás végén laposan az alsó részre lőtt – Tallo azonban az akció során gyanús helyzetbe sodorta a labdát. Az biztos, hogy a játékvezető a döntő után továbbra is téma lesz a Fehérvár rajongói körében.

Alef vörös kiállítása:

A Kastrati célja:

A hosszabbítás második fele kettős emberelőnyt kapott az Újpest számára (Simon a 120. percben kihagyott egy másik pozíciót), amely így 2018 után ismét megnyerte a sorozatot. Csak a Ferencvárosnak (23) és az MTK-nak (12) van több győzelme a Magyar Kupában, mint az Újpestnek. Fehérvár öt elvesztett kupadöntője közül Nemanja Nikolcsért ő is egy volt a három közül.

Szilárd kozák / MTI Kastrati gólja után a drukkerekkel ünnepelt.

Sikerével a szezon nagy részében a kiesés elől menekülő és az utolsó előtti fordulóban helyet biztosító Újpest elindulhat a Konferencia Liga első versenyén.

Valószínűleg a MOL Fehérvár FC csatlakozik hozzá a bajnokság második vagy harmadik helyén, mivel a negyedik Paksnak matematikai esélye van arra, hogy megelőzze őt az OTP Bank Liga hétvégi végén. Így elmondható, hogy Fehérvár mellett Paks veszíti el ezt a döntőt, a Vidi Kupa győzelmével Bognár György csapata indulhatott volna a nemzetközi kupában.

Magyar MOL Kupa, döntő

Puskás Aréna, 4500 néző, v.: Bogár

Újpest FC-MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) – hosszabbítás után

Újpest FC: Pajovic – Pauljevic (Máté, 118), Kastrati, Kutrumpis (Szakály P., 102), Ristevski, Antonov – Mitrovic, Onovo, Croizet (Csongvai, 75.) – Beridze (Perosevic, 114), Junior Tallo (Simon K., 114.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Bolla (Fiola, 63.), Rus, Musliu, Stopira – Bamgboye (Alef, hosszabbítás előtt), Nego, Pinto, Petrjak – Nikolics (Houri, 76.), Zizivadze

jelző: Kasztrát (101)

Piros lap: Baosic (68, a kispadról) és Rus (90), Alef (97)

sárga kártya: Onovo (44), Mitrovic (45) és Rus (45, 90), Bamgboye (59), Alef (96, 97)