A dühös magyar birkózó kapitány sportpszichológusért kiáltott

A magyar szabadfogású válogatott azután kihagyta a kvótát az európai harcosok olimpiai kvalifikációs versenyén a BOK csarnokban Halidov Gamzatgadjsi és Kuramagomedov Murad kiesett és a negyeddöntőben – írta az MTI.

Az öt hazai sportoló közül csak két lokalizált versenyző maradt állva a nyolcaddöntő után, de az elsőt 5-2-re kiküszöbölte a bronzérem a 2017-es ukrajnai vb-n. Andrij Jacenko közül. Utóbbi hihetetlen 4-1-es előnnyel veszített az Azeri ellen A Hajimurad Gadjiev felőlhogy úgy tűnik, kimerítette utolsó erőtartalékait, néhány másodpercet még ki kellett bírnia a győzelemhez, de azeri riválisa 5–4-re ment a meccs végén, egyik lábát támadva.

Veréb István (86 kg), Crunch Milánó (97 kg) és Daniel Ligeti (125) az első meccsen egyenlően kiesett, így a magyar freestyle már nem csatlakozhatott a kvótához Tokió, a harmadik világbajnokság Muszukev Iszmailnek (65 kg).

Csak májusban, a szófiai világselejtező versenyen lesz erre esélye a capture műfaj képviselőinek.

Dvorák László, a szabadpálya szövetségi kapitánya éppen a verseny napján volt igaz.

“Csak rettegek a történtektől. A fiúk többsége gyakorlatilag harcolt, csak nem gondolták, hogy átléphetik azt a határt, amely akár olimpiai szintet is elérhet.

Felkészülésükkel vagy alakjukkal nem volt probléma, mentálisan legyengültek. Meg kell emésztenünk a történteket, tanulnunk kell, be kell kapcsolódnunk a pszichológiai sportsegítésbe és a májusi szófiai selejtező mérkőzésre kell összpontosítanunk.

Dvorakot a szövetség hírlevele idézte.