A dopping miatt megbukott női teniszező azt állítja, hogy szexuális kapcsolatai okozták vesztét

Arról is beszámoltam, hogy játékjogát felfüggesztették Dajana Jasttremska-nak, miután az ukrán teniszező november 24-én, a versenyen kívüli vizeletvizsgálatán találkozott a tiltott mesterolon listával.

Az eset meglehetősen érdekes fordulatot vett, miután kiderült, hogy Jastremska édesapja a teniszező volt barátjának akarja fizetni a rossz hetet a doppingesemény miatt.

Jastremska apja meggyőzte a férfit, hogy vallja, hogy teniszezőjében nemi érintkezés útján távolították el testéből a meszterolont.

A férfi nem fogadott el pénzt, de azért jött be, hogy segítsen Jastremska nevének mosásában, vérvizsgálatot végzett, nyilatkozatot írt, amelyben vállalta a felelősséget, de amikor a teniszező édesapja kábítószert akart a haján egy laboratóriumban, a nő nem mond. .

Jastremska egy februári Instagram-sztoriban írta le az eseményeket, amely csak 24 órán át volt látható, de a Der Spiegel nevű német újság vizsgálata megerősítette verzióját. Jastremska és ügyvédje azt állította, hogy a férfi potencianövelőt használ, és hogy benne van a meszterolon hatóanyag, amely növeli a szervezet tesztoszteronszintjét.

Az újság márciusban megkereste a férfit, aki elmondta, hogy hajlandó elmesélni a történetet a nyilvánosság számára, de azóta megszakította a kapcsolatot az újságírókkal.

“Nem hisszük, hogy Dajana Jastremszka volt barátja hiteles forrás. Reméljük, hogy a nemzetközi szövetség helyesen dönt. Az előzetes vélemény szerint nincs indok a mesterolon használatára a teljesítmény növelése érdekében “- áll az Ukrán Tenisz Szövetség közleményében.

Jastremska nem az első, aki pozitív doppingteszt után állítja, hogy nemi aktus során tiltott anyag került a testébe, korábban bokszoló volt. Virginia Fuchsés kanadai kenu világbajnok, Laurence Vincent-Lapointe ugyanúgy védekezett.

Utóbbit egy évvel később a nemzetközi szövetség szabadon engedte, mert megerősítést nyert, hogy egy ligandrol nevű szer egy másik ember testnedvén keresztül jutott be a testébe.

Jasttremka, aki a világon a 32. helyet foglalja el, szintén tisztázható, de ha kiderül, hogy exe segítségével akarta lefedni az esetet, akkor a karrierje rá épülhet, mert akkor biztos benne, hogy nem kétéves eltiltással zárul.