A Diósgyőr ősszel nem halasztotta az Újpest ellen, most igen

Az Újpest és a Fehérvár május 3-án, hétfőn küzd a Magyar MOL Kupa döntőjéért, a döntő előtti NB I-es fordulóban pedig a denevérek Diósgyőrbe látogatnak.

A bajnokoknak még nincs hivatalos dátumuk, az MLSZ adatbázisában csak az látszik, hogy a dátum május 1., mindenesetre az Újpest azzal a kéréssel fordult Diósgyőrhöz, hogy két nappal korábban szeretnék lejátszani a mérkőzést.

A tisztességes játék jegyében a DVTK első szavát adta az Újpest FC megváltoztatásának kérésére

– olvasható a hírekben a miskolciaktól, akik megemlítik, hogy a klubok most várják az MLSZ Versenybizottságának döntését.

Az eset pikantériája, hogy ősszel a koronavírus által érintett Újpest el akarta halasztani a Diósgyőr elleni meccsét, de akkor az ellenfél nem lépett be, amely végül 3–0-ra megszerezte a három pontot.

Diósgyőr a mostani közleményben megemlítette a novemberi esetet.

“Ősszel nem volt lehetőségünk elfogadni az Újpest elhalasztásának kérését, mert a Ferencváros és Balassagyarmat elhalasztásának kérését már elfogadtuk, így a versenynaptár túl sűrűvé vált. Ezúttal azonban nincs olyan szoros a program, így nem volt kétséges, hogy a fair play szellemiségét figyelembe véve támogatni fogjuk az újpestiek letétbe helyezését is “- mondta. Benczés Miklós, a Diósgyőri sportigazgató.