A City csődbe ment, a Chelsea volt a BL második győztese

PIERRE-PHILIPPE MARCOU / POOL / AFP

Élő

Nemzetközi futball

Kai Havertz A Chelsea 1–0-ra megnyerte a BL-döntőt a Manchester City ellen.

A Chelsea egyértelműen veszélyesebbet játszott az első félidőben, Timo Wernernek két pozíciója is volt, de egyik sem szerzett gólt. Azután Mason-hegy miután elkezdődött Kai Havertz karrierje első BL-góljával megszerezte a vezetést a Chelsea számára, a Manchester City pedig nem mutatott semmit az elsöprő futballból, amely az angol bajnokságba rángatta.

Guardiola hat támadó játékossal is előállt Fernandinho, sem Rodrit nem tette be a kezdőbe, ami azt jelenti, hogy nem volt igazi védekező középpályása, a Chelsea pedig ezt kihasználva uralta a középmezőnyt az első félidőben.

A második félidőben a City nem talált fogást az ellenfelének, Pep Guardiola csak igazi csatárt hozott be Gabriel Jesus személyesen mikor Antonio Rüdigerrel lökhárító Kevin De Bruyne kényszerűségből kellett helyettesítenie.

A City megpróbálta, ám a Chelsea képes volt lezárni a mérkőzést, de ő volt az első amerikai futballista a BL-döntőben, Christian Pulisic betörte a kockát. Guardiola felállította a klub gólrekordját, Sergio Agüero is, de a City támadójátéka csődbe ment, így a Chelsea a történelem során másodszor lett BL-győztes. Edzői stábjában Lőw Zsolttal!

Bajnokok Ligája, döntő:

Manchester City – Chelsea 0–1 (0–1)
Porto, Dragao Stadion, 14 110 néző
v.: Mateu Lahoz (spanyol)
Manchester városa: Ederson – K. Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – De Bruyne (Gabriel Jesus, 60), Gündogan, Bernardo Silva (Fernandinho, 64) – Mahrez, Sterling (Agüero, 77), Foden.
Chelsea: E. Mendy – R. James, Thiago Silva (Christensen, 39), Rüdiger – Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Chilwell – Mount (Kovacic, 80), Havertz – Werner (Pulisic, 66).
viselet: Havertz (41)
sárga kártya: Gündogan (34), Gabriel Jesus (88) és Rüdiger (57)