A Chelsea kikapcsolta a Manchester Cityt az FA Kupából

A Chelsea legyőzte a Manchester Cityt, hogy az FA-kupa döntőjében játszhasson.

Az első elődöntőben két BL elődöntős csapat találkozott, a Chelsea a Portótól, a Manchester City pedig a Dortmundtól búcsúzott a nyolc között.

Az első félidőben Zijes A Chelsea gólt szerzett, de a játékvezetőt a les miatt nem kapták meg. A marokkói légió aztán érvényes gólt szerzett a második félidőben, hegy miután elkezdődött Werner ő volt az edző, és Zijesnek nem volt nehéz dolga.

Az Opta statisztikájában sokat kritizált Werner ebben a szezonban összesen 19 gólt szerzett (tízet szerzett, kilenc gólpasszt adott), ezzel a hazai ranglistán az élen áll.

A Chelsea kapuja miatt már nem volt a pályán De Bruyne, akit sérülés miatt cserélni kellett, és egyik legfontosabb játékosa nélkül nagyon elképzelhetetlen volt a City kapcsán. Túlórában az amerikai chelseai csata, Pulis gólt lőtt a lesből, így maradt 1-0, de az eredmény a londoniak számára is tökéletes volt.

Az eredmény azt jelenti, hogy a City ebben az évben biztosan nem nyer négy szettet, de a liga, a Ligakupa és a BL mégis egyesülhet La Guardiola. És Tuchel lett az első német edző, aki bejutott az FA-kupa döntőjébe.

Szombaton Angliában Premier League-mérkőzést is rendeztek, a West Ham tíz emberrel vezetett BL-rajtot kétgólos hátrányból a Newcastle ellen, de a kiesés elől menekülő háztulajdonosok kölcsön vannak az Arsenaltól. Willock amelyek révén végül három nagyon fontos pontot szereztek.

A Premier League híreiben is a másodosztály vezetője, Norwich tért vissza az élre.

FA-kupa, elődöntő:

Chelsea – Manchester City 1-0 (0-0)
viselet: Zijes (55.)

********

Premier League 32. forduló:
Newcastle United a West Ham Unitednél 3-2 (2-0)
viselet: I. Diop (36, öngól), Joelinton (41), Willock (82) és I. Diop (73), Lingard (80, 11)
Piros lap: Dawson (36, West Ham)