A Chelsea ellen csődbe ment, a sportolót kizárták a BL-ből

Az angolok hazai pályán 2–0-ra legyőzték riválisukat, kettős győzelemmel, anélkül, hogy gólt szereztek volna, bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc közé. A Bayern München másodszor nyert a Lazio ellen, a folytatásban ott lesz a regnáló bajnok is.

Chelsea – Atletico Madrid

Az angol csapat az első mérkőzésen Giroud meglepő módon 1–0-ra verte Bukarestben a passzív Atlético Madridot ollóval inspirált góljával, így a visszavágó előtt nagy kérdés volt Diego Simeone ha meg meri kockáztatni, a spanyolok kényszerű gólszerzéssel léptek pályára. Bár az atléta kezdetben támadta a hazai játékosokat, a Chelsea túlélte az első öt percet, majd nyomasztóan birtokolta a labdát. Először a vendégek kétszer is panaszkodtak a büntetésre Suarez elűzte Rüdiger, azután Carrasco visszahúzódott Azpilicueta, de a játékvezető semmiképpen sem szabott ki büntetést.

A londoniak a 34. percben megszerezték a vezetést, egy gyönyörű ellentámadás végén Werner passzol Ziyechhez, aki ezután Oblak lába között a kapuba lő.

A második félidőben Simeone több cserével is életet akart adni csapatának – például elkapta Suarezt, aki gól nélkül és segítség nélkül buktatta le ezt a BL-szezont – különösen az utolsó húsz percben az Atlético valami veszélyesebbé vált, de mégsem sikerült egyenlíteni. (Joao Felix számára volt két villanása), és még csereként is beállította Emerson a labda első érintésétől kapott lövéssel 2-0-ra végződött. A vendégcsapat így a nyolcaddöntőben két vereség nélkül kapott gól nélkül kiesett. A mérkőzés végén volt még egy piros lap, Savic azért kapta, mert könyököt nyomott Rüdigerre – de ez egy olyan jelenet volt, amely meccsenként többször is előfordul.

A legjobb nyolc között szereplő Chelsea még nem jött ki Thomas Tuchel az edző – kinek Lőw Zsolt asszisztense – a németországi kinevezés óta a csapat 13 veretlen mérkőzést vívott.

A spanyol bajnokság vezetője, az Atlético Madrid előtt mind a Barcelona, ​​mind a Sevilla kiesett a nyolcaddöntőben, így a folytatásban csak a Real Madrid képviselte a La Ligát.

Bayern München – Lazio

Rúd Manuel Neuer ezúttal nem megfontoltan játszott, elképzelhető volt, hogy kezdő gólja nélkül sem volt nagy veszélyben a címvédő, aki otthon 4-1-es előnyt várt. Bár a Lazio nem indult rosszul, jobb képet mutatott, mint ellenfele, a Bayern büntetővel küzdött, Lewandowski a 33. percben lelőtte, és ez megtörte az olaszokat. A második félidőben csereként állította be magát Choupo-Moting fizetett is Jelszó szépített, így a Bayern München nagyon jól besorolt ​​a legjobb nyolc közé, összesen 6-2-re. Parolo egyébként 36 és 51 napos korában a harmadik legidősebb góllövő a BL-kiesési szakaszban: csak Paolo Maldini (36 év, 333 nap) és Ryan Giggs (37 év, 148 nap) megelőzi ezt a rangsort.

A Choupo-Moting célja:

A beszéd célja:

A Chelsea és a Bayern mellett a Borussia Dortmund, a Liverpool, a Manchester City, a Paris Saint-Germain, a Porto és a Real Madrid is ott lesz a nyolcaddöntőben. A sorsolás pénteken lesz.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, kiesés

Chelsea (angol) -Atlético Madrid (spanyol) 2-0 (1-0)
jelölő: Ziyech (34.), Emerson (94)
kiadta Savic (82 – Atlético Madrid)

Csatár: A Chelsea kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel.

Bayern München (német) –SS Lazio (olasz) 2–1 (1–0)
g .: Lewandowski (büntetőből 33), Choupo-Moting (73) és Parolo (82)

Tj.: A Bayern München kettős győzelemmel, összesítésben 6-2.