A Bundesliga botránya, a játékosokat a kiesés után fenyegették meg

A rajongók fenyegették és veszélyeztették testi épségüket a Schalke 04 miatt, amely kedden feladta a német futballfrontot. A klub szerint szerdán, az Arminia Bielefeld vendégeként elszenvedett vereség után a csapat visszautazott Gelsenkirchenbe, a stadionban a játékosok több szurkolói csoport tagjával találkoztak, akik kihallgatták őket – írja az MTI.

“A beszélgetés során ma több olyan személy volt, aki egyértelműen átlépte azt a határt, ahol a tárgyalások folytatódhatnak” – írta a csapat közleményében.

Természetesen megértjük a kiesés iránti csalódottságot és dühöt, de a klub ezt semmiképpen sem tudja elfogadni, ha a játékosok és alkalmazottak testi épsége forog kockán.

A bejelentés nem részletezte az esetet, így nem tudni, hogy milyen verbális és fizikai erőszak történt. A rendőrség azonban már megosztott néhány részletet a Kicker cikk alapján, amely alapján 500-600 szurkoló várta a sértett, tojást dobáló futballistákat, majd a rendőrség közbelépett.

A hétszeres bajnok Schalke 04 története során negyedszer adta fel a német élvonalat, de előtte utoljára 1988-ban láthatták. A csapatnak 1958 óta nem sikerült bajnokságot nyernie, de az utóbbi évtizedekben uralta a Bundesligát, 2018-ban például második lett.