A budapesti Európa-bajnokságra csak az mehet be, akit beoltottak

Gulyás Gergely, a miniszterelnök csütörtökön a sporttal foglalkozó kormányülésen beszélt, mivel Magyarország a közelmúltban világeseményeknek adott otthont, és több külföldi csapatot fogadunk, csak a Liverpool és a Lipcse, a Manchester City és a Borussia Mönchengladnabch bajnokok. Gondoljunk csak a bajnokság mérkőzéseire, a BL női Wolfsburg – Chelsea szerdai mérkőzésre vagy az ellenfelek fogadására a katari labdarúgó-válogatottban Debrecenben. A budapesti vívókupa után egyes hírek szerint legalább harmincan koronavírusok lettek.

Goulash hangsúlyozta a sporteseményeket: minden zárt kapus, keveset tartanak fogva a legszigorúbb szabályok szerint, nem avatkozik az egészségvédelembe. És akkor beszélt a nyári labdarúgó Európa-bajnokságról – mondta

az oltottak részt vehetnek a magyarországi labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein, és mivel a terv mindazok számára szól, akik május végéig kérik az oltást, reméljük, hogy ezt az időszakot júniusig hagyjuk, ő tette hozzá az MTI cikke szerint.

Az Európai Unió elnöke, Sándor Ceferin nemrégiben azt mondta, hogy nem mindenki lehet biztos abban, hogy lesznek nézők a stadionokban, elveszíthetik a rendezés jogát. 2021-re halasztva a tervek szerint az Európa-bajnokságra június 11. és július 11. között kerül sor 12 európai nagyvárosban – Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgowban. . Az Európai Szövetség (UEFA) április elejéig várja a rendezők válaszát arra, hogy átveszik-e a műsorvezető szerepét, és a nézők mekkora hányadát engedik be.

A magyar válogatott Münchenben találkozik a németekkel, és a portugál védőt és a francia világbajnokot fogadja a Puskás arénában.

A dánok legalább 12 000 rajongót engednek be

Legalább 12 000 szurkolót engednek be a koppenhágai stadionba. Joy Mogensen A kulturális miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a 38 000 nézőt befogadó Parken stadion kapacitásának legalább 30 százalékát a nyomdák rendelkezésére bocsátják. Ha nyárra javul a koronavírus-járvány okozta helyzet, akkor több rajongó a helyszínen figyelheti a dán fővárosban zajló találkozókat.

A dán válogatott a finn, a belga és az orosz csapatot is otthon fogadja a kontinentális csoportkörben.