A botrány után Peni aranyat nyert az Európa-bajnokságon

Péni István címét megvédve légpuskával aranyérmet nyert hétfőn az eszéki selejtező Európa-bajnokságon.

Győrik Csaba A szövetségi kapitány az Európa-bajnokság kapcsán elmondta, hogy Peni, aki mindkét olimpiai számban világelső és Tokióban indulási joga van, élesíteni fogja az olimpiai játékok formáját, de képességei alapján dobogót is foglalhat. a mostani tornán. Az egyesület szerint Kissné Oroszi Edit tanítványa a főversenyen 629,9 kört ért el, a döntőben pedig harmadik lett.

A döntő Péni István és az izraeli Sergey Richter különleges csatáját hozta. Bár a magyar versenyző az első öt lövés után a negyedik helyen állt, a tizedik után megszerezte a vezetést. Jóval ezután az izraeli rivális átvette a vezetést, és egyre magabiztosabban vezetett. Az utolsó két lövés előtt Richter előnye 1,3 körre csökkent, az utolsó lövés előtt pedig csak 5 tized volt a különbség a kettő között. Peni ezután 10,5-et ért el, az izraeli pilóta is 10 körül ült, 251,3 körrel. Jöhetett a lövés, amelyben a magyar 10,7-et, Richter pedig csak 10,3-at ért el. Ezzel Péni István ismét Európa legjobbja lett a 10 méteres olimpiai pályán.

Az ismert körülmények miatt túl vannak a nehéz előkészítésen. Ez a győzelem mesés.

Európai csúcstalálkozó a döntőben, aranyérem, címvédés. Az utolsó négy lövés előtt egyre közelebb kerültem izraeli ellenfelemhez, és biztos voltam benne, hogy van esélyem nyerni. Végül mindent elengedtem magamtól. És a lövöldözés előtt már éreztem, hogy nem bánom, ha megnyerem az Európa-bajnokságot “- mondta Pénit, akit a magyar szövetség idézett.

Péni István pozitív doppingmintát adott egy márciusi indiai versenynek, amely után engedélyének felfüggesztését kérte. Ezután jelentette a magyar egyesületnek, hogy valaki engedély nélkül tartózkodott a szobájában. Nem nevezte meg, ki volt, de a magyar szövetség felfüggesztette Sidi Péteramelyek ellen eljárás indult. Péni azzal védekezett, hogy a kábítószert összekeverte vitaminjában, amellyel előbb a magyar szövetség, majd a nemzetközi kudarcot vallott, hogy elindulhasson Eszéken az Európa-bajnokságon.

Sidi, aki újságterünkhöz eljuttatott nyilatkozatában cáfolta az ellene felhozott vádakat, nem tud versenyezni.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!