A bolgár szövetség másfél évig önként jelentkező vezetője visszatért az elnökségbe

Elképesztő változás történt a bolgár futball életében 2019-es lemondása után. Borislav Mihailov úgy döntött, hogy ismét a nemzeti szövetség elnöke lesz.

Mihailov az Európa-bajnoki selejtezőn az angoloktól elszenvedett 6–0-s vereség után lemondott. Ezen a meccsen kétszer kellett félbeszakítani a játékot, mert a náci furulyától nem hiányzó hazai tolók folyamatosan zúgtak, amikor az angol játékosok labdáztak. Az UEFA végül két kapusmérkőzés zárt büntetését ítélte meg, a másodikat két évre felfüggesztve.

A történtek után Mihailov és a szövetségi kapitány, Kraszimir Balakov lemondott, és a felvételeken volt az előző aranylabda Hristo Stoichkov egy amerikai csatornán sírt.

A Bolgár Labdarúgó Szövetség kiutat keres e zűrzavarból, és máris új jelöltet találtak az elnöki posztjára: azt, aki fantasztikus karriert tudhat maga mögött. Dimitar Berbatovot. Mihailov azonban váratlanul úgy döntött, hogy mérlegeli a másfél év alatt történteket, megpihent, és kész újra vezetni a szövetséget, ugyanakkor lemondta lemondását és újra átvette az elnöki tisztséget.

Miután bejelentette távozásomat a posztra, azonnal visszavonult. Úgy érzem, hogy egyesek félnek tőlem, pánikba esnek. Amit törvényesen, de erkölcsileg tettek … Ezért vártam. Még mindig nem adom fel ezzel kapcsolatos terveimet

– A Sky Sports a bolgár Darik rádióállomást idézi.

Aztán ott van a 2022-es elnökválasztás két kezdője, és még egy évet kell várnunk az eredményre.