A bocsánatot kérő tékozló fiú kimaradt a horvátországi Európa-bajnokságból

Zlatko Dalic, a horvátországi horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ezüstérmes hétfőn jelentette be a 26 fős Európa-bajnokságon, amelyen ígéretéhez híven nem a stuttgarti pazarló védőn alapszik, Borna Sosa.

“Remélem, hogy egyszer Sosa megérdemli a horvát inget. Végül minden a legjobban alakult, bízom benne, hogy a játékai megmutatják, hogy hasznos számunkra. Nem vagyunk abban a luxus helyzetben, hogy lemondjunk a minőségi játékosokról. Beszéltem Bornával, a fiú mindent elfogadott, és ezentúl minden rajta múlik “- mondta Dalic.

A horvát válogatott a Stuttgart bal védőjét várta volna, de úgy döntött, hogy a németeket választja. Miután megégette a háta mögött lévő hidakat, és törölte az öregkori horvát mezben készült fényképeit, a FIFA jelezte, hogy nem engedheti meg magának a nemzet megváltoztatását. Sosa elnézést kért, de Dalic ezután nem számított rá.

A szövetségi kapitány szerint a keret kedden Rovinjban találkozik, de sokan csak pénteken csatlakoznak a csapathoz, sőt a Chelsea középpályása, a Bajnokok Ligája döntőse is Mateo Kovacic, valamint a horvát U21-es válogatott tagjai az Európa-bajnokság negyeddöntőjében még később eljutnak az edzőtáborba.

A horvátok előbb június 1-jén előkészítő mérkőzést játszanak Örményországgal, majd június 6-án Belgiummal, majd Szentpétervárra utaznak. Andrews, Skócia, ahol a bázisuk ott lesz az Európa-bajnokság alatt.

A 11 európai városban, köztük Budapesten zajló Európa-bajnokságon, június 11. és július 11. között, Dalic először az angolokkal játszik Londonban, majd a csehekkel és a skótokkal Glasgow-ban. A csoportokba helyezett első két, valamint az első négy harmad továbbjut a nyolcaddöntőbe.

Sok lehetőség a horvát válogatott számára

Portások: Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Simon Sluga (Luton)
Védők: Sime Vrsaljko (Atlético Madrid), Domagoj Vida (Besiktas), Josip Juranovic (Legia), Dejan Lovren (Zenit), Duje Caleta-Car (Marsilia), Borna Barisic (Rangers), Mile Skoric (Eszék NK), Josko Gvardiol (Dynamo) ) Zágráb), Bradaric (Lille)
Közepes méretű: Luka Modric (Real Madrid), Marcelo Brozovic (Nemzetközi), Milan Badelj (Genoa), Mateo Kovacic (Chelsea), Nikola Vlasic (Moszkvai CSKA), Mario Pasalic (Atalanta), Luka Ivanusec (Zágrábi Dinamo)