A Bayernben csalódottan Hansi Flick távozhat a szezon végén

Néhány órával a Magyar Bajnokok Ligája nyolcaddöntője előtt a PSG ellen a Bayern München edzője, Hansi Flick a klub vezetőinek elmondta, hogy elégedetlen a klub státusával, csalódott és a szezon végén távozhat – tudta meg a Bild.

Flick az elmúlt szezonban mindent megnyert a klubbal: bajnok lett, nyert a német kupában és a német szuperkupában, megnyerte a Bajnokok Ligáját, az Európai Szuperkupát és a Klub Világkupát.

Az utóbbi hónapokban azonban többször összecsapott Hasan Salihamidzic sportigazgatóval és bár megpróbáltak közvetíteni köztük, a kettő kapcsolata továbbra is feszült maradt.

Március közepén a Lazio elleni BL-előrelépést követően a müncheni Tz bulvárlap elkerülte a pártokat Alexander Nübel újra összeálltak miatta. A tavaly nyáron a Schalkétől megvásárolt kapus azért távozik, mert elégedetlen a helyzetével: az újság szerint Salihamidzic tíz mérkőzést ígért neki ebben a szezonban anélkül, hogy megállapodott volna Flickkel.

Az edző pedig nem hajlandó pihentetni világbajnok kapusát, Manuel Neuert.

Nem vagyok büszke egy mondatra. Aztán beszélgettünk, kezet fogtunk és azt mondtuk, hogy jó irányba akarjuk mozgatni a dolgokat. Ha valamit rosszul csinálsz, kérj bocsánatot és menj tovább

– mondta akkor Flick.

Az edző kérése egyszerű: ha már a kispadon van, hadd szerezzen további információkat az átigazolásokról. A Bayernnél azonban mindig is az volt a szabály, hogy az átigazolásokat a menedzsment irányítsa.

A legújabb különbség Jerome Boateng számolt be. A német Kicker kedden azt írta, hogy a Bayern München vezetősége úgy döntött, hogy nem kínál 76-szoros szerződéshosszabbítást a német válogatott számára.

“Nem tudom, biztos benne, hogy elhagy minket, senki nem mondott nekem semmit. Nagyon tetszik, és szeretek olyanokkal dolgozni, mint Jerome. Mindenki tudja, mennyire értékelem őt, mindenki látja, milyen minőséget képvisel. Véleményem szerint nagyon jó szezon folyik, akárcsak tavaly. Az edzői stábnak azonban jó, ha tapasztalt és kiváló futballisták vannak. Néhány hét múlva meglátjuk, hogy igazak-e ezek a hírek. ”

Boateng eddig 354 meccset játszott a müncheni Bayernben, 10 gólt és 25 gólpasszt jegyezve.

A Bayern februárban jelentette be, hogy 42,5 millió euróért felvette a 22 éves fiút Dayot Upamecano. Az RB Lipcse középhátvédje öt évre szerződött, és idén nyáron csatlakozik a csapathoz.