A Bayern München elbúcsúzott egy másik hűséges játékostól

A Bayern München labdarúgócsapata bejelentette, hogy a szezon végén távozik Javi Martínez.

A 32 éves spanyol védő 40 millió euró fejében 2012-ben szerződött a német csapattal az Athletic Bilbaótól. A Bayern közleménye kiemeli, hogy az azóta a bajorokat erősítő futballistának kétszer sikerült hármasban állnia a klubbal, megnyerve a csapattal a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját. Martínez minden évben Németország bajnoka volt, amellett, hogy kétszer megnyerte az Európai Szuperkupát és a Klub Világkupát, ötször a Német Kupát és négyszer a Német Szuperkupát.

Martínez a harmadik rutinos védekező játékos, aki ingyen távozott a szezon végén, korábban David Alaba és Jerome Boateng szintén bejelentették. Ez az egyik oka annak, hogy miért döntött így Hansi Flick vezetőedző elhagyni a csapatot valószínűleg az Joachim Löw-től átveszi a német válogatott vezetését. Az új edző Julian Nagelsmann lesz.

CSATLAKOZÁS

De miért tér át Gulácsi edző a rivális Bayernre?

Hetek óta olvasható, hogy a Bayern Münchent elhagyó Hansi Flick helyére Julian Nagelsmann léphet, aki jelenleg a csapat legnagyobb Bundesliga-ellenfelét vezeti. A 33 éves vezetőedző egész életében erről a lehetőségről álmodozott.